2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Rizses véres hurka

Hozzávalók: 1 kg tokaszalonna, 50 dkg sovány hús, 25 dkg rizs, 1,5 liter disznóvér, 3 dkg pirospaprika, 0,5 dkg törött bors, 2 gköménymag, 10 dkg zsír, 25 dkg vöröshagyma, só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A tokaszalonnát és a húst sós vízben puhára fõzzük, levétõl leszûrjük, majd ledaráljuk. Az apró kockákra vágott vöröshagymát zsíron sárgára pirítjuk. A kellõen megmosott rizst megfõzzük, majd leöblítjük, hozzáadjuk a ledarált húsmasszát, a fûszereket, összekeverjük a vérrel, a pirított hagymával. Az így nyert masszát lazán betöltjük a hurkabélbe és a továbbiakban a már ismertetett módon járunk el. Hideg helyen egy hétig áll el.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!