2024.04.23. - Béla

Velouté szósz

Hozzávalók: 10 g vaj, 10 g kockára vágott hagyma, 1 púpozott ek liszt, 375 ml húsleves, 125 ml tejszín, só, fehérbors;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Olvasszunk vajat egy edényben. Pároljuk benne üvegesre a hagymát, de ügyeljünk rá, hogy ne barnuljon meg. Hintsük rá a lisztet, keverjük addíg, amíg meg nem sárgul. Öntsük fel a húslevessel. Fõzzük a szószt kis lángon kb. 10 percig. Közben fõzzük a tejszínt fele mennyiségûre. Keverjük habverõvel a szószba. Passzírozzuk át egy szitán. Krémesebb lesz azonban, ha egy konyharuhán nyomjuk át. Melegítsük fel újra, ízesítsük sóval, borssal.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!