kb. 80 dkg karfiol (tisztán mérve), 2 tojás, 2-2 dl tejföl és tej, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 evõkanál liszt, 1 csokor zöldhagyma szárával együtt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1-1 teáskanál piros fûszerpaprika és só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, késhegynyi õrölt borókabogyó.

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A nyers karfiolrózsákat lapos tûzálló tálba vagy tepsibe terítem, és a sajtos-tojásos keveréket úgy öntöm rá, hogy az lehetõleg elfedje az összes karfiolt. Az edényt beborítom alufóliával, a karfiolt az elõmelegített forró sütõben harminc percig párolom, végül a fedelét levéve, pirosra pirítom. Kockákra vágva tálalom.
