rss
  • Alma-tök lekvár

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    50 dkg tök, 50 dkg alma, 25 dkg gyümölcscukor, 1 zacskó zselésítõ por

    loading...

    A meghámozott, kimagozott almát vágjuk egyforma kockákra. A gyümölcscukrot és a zselésítõ port keverjük össze, öntsük a gyümölcsökkel együtt egy fazékba. Kevergetve forraljuk föl, és fõzzük 2 percig. Töltsük üvegekbe, és azonnal zárjuk le.


    Alma-tök lekvár


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Habos diós

    Hozzávalók:

    A tésztához:300 g liszt, 150 g cukor, 1/2 citrom lereszerlt héja, 1 tojás, 200 g hideg vaj vagy margarin; a tészta tetejéhez: 2 tojásfehérje, 125 g cukor, 125 g darált dió, 50 g reszelt táblacsokoládé, 1/2 tk. fahéj,1 ek. kakaópor

  • Halpástétom

    Hozzávalók: 1 doboz olajos szardínia, 1 csokor zöldhagyma, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 2 evõkanál darált dió, 1 evõkanál paradicsom püré, kevés só.

  • Káposztás krumplileves

    Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 25 dkg savanyú káposzta, 15 dkg puha, füstölt kolbász, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 1 csapott evõkanál finomliszt, 1 evõkanál vegeta, ízlés szerint kevés kristálycukor, 1 mokkáskanál csombor (borsikafû), 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 dl tejföl, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, csipetnyi csípõspaprika (vagy paprikakrém, esetleg néhány csípõs hegyespaprika-karika).

  • Gyümölcskenyér

    GyümölcskenyérA margarint 28 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és hozzáadjuk a felaprított gyümölcsöket és a reszelt narancs héjat. A tojásfehérjét a maradék 6 dkg porcukorral kemény habbá verjük és lágyan összekeverjük a margarinos masszával. Ezután hozzáadjuk a lisztes gyümölcsmasszát. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük. 180 fokon kb. 45 percig sütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval ecsettel lekenjük. Csokizás után egy kis darált mogyoróval díszíthetjük.

  • Pulykamell spenóttal

    Hozzávalók: 80 dkg pulykamell, 30 dkg friss spenótlevél, só, 1 ek olaj, vegeta.

  • Töltött fasírt

    Töltött fasírtA hozzávalókat összekeverjük, majd a kizsírozott, zsemlemorzsával meghintett őzgerinc-formájú tepsibe beletesszük a fele mennyiségű húst. Erre helyezzük a főtt tojásokat, majd a maradék hússal befedjük. Végül megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával a tetejét. Előre melegített forró sütőbe tesszük, és amikor már levet eresztett a hús, lassú lángon folytatjuk a sütést kb. 45-60 percig. Célszerű alufóliával letakarni sütés közben, hogy ne száradjon ki a fasírozott. Időnként lehet ellenőrizni, hogy átsült-e vagy még folytatni kell a sütést.

  • Császármorzsa

    Hozzávalók: 2 tojás, 1/4 l tej, só, liszt amennyit felvesz.

  • Kabak kizartmasi - Sült cukkini

    Hozzávalók: 6 cukkini, só, liszt, sör, olaj.

  • Serpenyõs rostélyos

    Hozzávalók: 80 dkg marha hátszín, 3 dkg olaj, vagy zsír, 1 fej hagyma, 2 zöldpaprika, 2 kis paradicsom, kb. 60-80 dkg burgonya, kevés õrölt paprika, kevés õrölt köménymag, só.

  • Aranyleves

    Hozzávalók: 1 tyúk, 4 l víz, 1 hagyma, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1-1aralábé, zellergumó, 1 csomó petrezselyem, kis darab gyömbér, szemes bors, só.

  • Kapros-sajtos spagetti

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 5 dkg reszelt ementáli sajt, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 2 dkg vaj (vagy margarin), 2 csokor friss kapor,1 evõkanál finomliszt, 1 evõkanál só;

  • Túrós kagylósaláta

    Hozzávalók: 2 doboz kagylókonzerv, 35 dkg túró, 1 dl tejszín, 1,5 dl majonéz, 1 dkg só, 1 g õrölt bors, 1 fej fejes saláta, 4 db tojás.

  • Bostoni burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonyából készült burgonyapüré, fél fej vöröshagyma, 2 tojás, 5 dkg vaj, kevés pirospaprika.

  • Édes kuszkusz

    Hozzávalók:

    20 dkg kuszkusz, 20 dkg datolya, 1 marék tisztított mandula, 1 marék tisztított dióbél, 1 marék tisztított mogyoró, 1 darabka fahéj, 2 szegfûszeg, 20 dkg méz, 2 evõkanál mandulaolaj, 1 citrom reszelt héja

  • Kapris húspogácsa

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertéshús, 2 közepes nagyságú ecetes uborka, 1 fiola kapribogyó, 1 db egész tojás 1 teáskanál mustár, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 evõkanál burgonyapehely, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál szardellapaszta, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt koriander, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, kevés liszt.

  • Diós torta

    Diós tortaMelegítsük elő a sütőt 160 fokra. Margarinnal kenjünk ki egy kapcsos tortaformát, vagy egy közepes méretű tepsit. Keverjük habosra a tojásokat, adjuk hozzá az olajat, a cukrot és a juharszirupot. Alaposan keverjük össze m, majd ehhez adjuk a lisztet, a fahéjat, a sütőport és a szerecsendiót. Előmelegített sütőben, majdnem 1 órán át sütjük. Míg sül a tészta közben keverjük ki a cukrot, a margarint, a vaníliát és a krémsajtot. Ezt kenjük a kihűlt torta tetejére. Olvasztott étcsokit csurgassunk a tetejére díszítésnek. Illetve lehet diódarabkákkal is díszíteni.

  • Zöld paradicsom savanyúság

    Hozzávalók: Hibátlan zöldparadicsom, cukor, só, kapor, szemes bors, tasakos savanyúságtartósító, ecet, tiszta üvegek, celofán, befõzõ gumi, üvegtetõ, nem használt körömkefe.

  • Gyömbéres édeskömény-krémleves

    Hozzávalók:

    4 db édeskömény gumó, 2 kis doboz tejföl, ujjnyi friss gyömbér, ételízesítõ, só, bors

  • Hagymás babsaláta

    A fehér szemes babot kb. 1-1,5 csészével este beáztatjuk. Másnap hideg vízzel feltesszük fõzni. Közben legyen lobogó víz, mert ha a paszuly fõtt vagy 10-15 percet, a vizét leöntjük és a lobogó forró vízzel feltöltjük. Teszünk bele 1 nagy vagy két kicsi babérlevelet, s megsózva puhára fõzzük. Persze utána kell tölteni a víznek.

  • Virgin Banana Colada

    Hozzávalók: 1 nagyon érett banán karikákra vágva, 12 cl ananászlé, 5 cl sûrû kókusztej, 1 gömb ananászsörbet vagy fél csésze tört ananász, 1 gömb jégkása.

loading...