rss
  • Alma-tök lekvár

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    50 dkg tök, 50 dkg alma, 25 dkg gyümölcscukor, 1 zacskó zselésítõ por

    A meghámozott, kimagozott almát vágjuk egyforma kockákra. A gyümölcscukrot és a zselésítõ port keverjük össze, öntsük a gyümölcsökkel együtt egy fazékba. Kevergetve forraljuk föl, és fõzzük 2 percig. Töltsük üvegekbe, és azonnal zárjuk le.


    Alma-tök lekvár


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirkemell jóasszony módra

    A petrezselymet, a kakukkfüvet és a babérlevelet csokorba kötjük. A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a forró olajon (spray --- teflonserpenyõ) üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a csíkokra vagy kockákra vágott csirkemellfilét és 2-3 percig pirítjuk.

  • Joghurtos rántott leves

    Hozzávalók: 2 evõkanál liszt, margarin, 2 zöldségleves-kocka, só, bors, pirospaprika, 1 pohár joghurt, pirított kenyér.

  • Céklaleves

    CéklalevesA céklákat nyersen megpucolom, gyufa nagyságúra reszelem, és olajon kb. 10 percig pici sóval párolom. Felöntöm kb. 1 liter vízzel, beledobom a húsleveskockát, és ízesítem, körülbelül egy negyed óra alatt puhára főzzük. (De ezt céklája válogatja mennyi idő kell neki a teljes puhuláshoz.) Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt,és a joghurtot is. (Lehet úgyis csinálni, hogy a levest tejföllel és liszttel elkeverve sűrűsítjük be.) Legvégén lehet még izésíteni citromlével, cukorral aki szereti. Nem csak roppant finom, de nagyon egészséges is.

  • Tojásos krumplileves

    Hozzávalók:

    - 10 dkg sárgarépa
    - 5 dkg fehérrépa
    - 1/2 szál póréhagyma
    - 1 szárzeller
    - 50 dkg újburgonya
    - 3 evőkanál olívaolaj
    - 1 babérlevél
    - 1 evőkanál vágott petrezselyem

    A tojáshoz:

    - 1 evőkanál ecet
    - 4 tojás

  • Spanyol máj

    Hozzávalók: 60 dkg sertésmáj (csirkemájból is elkészíthetõ), 3 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, pirospaprika, majoranna, kakukkfû, só, bors, 2 evõkanál olaj, kb 2 dl testes vörösbor.

  • Olasz tatár

    Hozzávalók: 20 dkg bélszín, vagy hátszín, 1 tojássárgája, 1 ek apróra vágott hagyma, 1/2 ek citromlé, 1 ek olivaolaj, 1 kk só, 1/2 ek apróra vágott zöldpetrezselyem, 1/2 kk mustár, 2 ek ketchup, 5 szem kapribogyó (összevágva), 5 csepp Tabasco, bors, paprika.

  • Medvehagymás pogácsa

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 25 dkg vaj
    - 1 dl tejföl
    - kb. 30-40 levél medvehagyma
    - 2 tojás sárgája
    - 1 dl tej
    - 1 evõkanál cukor
    - 1 erõsen csapott evõkanál só
    - 5 dkg élesztõ
    - 10 dkg reszelt sajt
    - 1 tojás villával fölverve a pogácsák lekenéséhez

  • Húsvéti sonkás kenyér

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 csapott tk porcukor, 3 dkg vaj, 2 dkg élesztö, 1 mk só, 1,5 dl tej, 30-35 dkg fõtt füstölt sonka, vagy más füstölt hús.

  • Gesztenyével töltött pulyka

    Hozzávalók:

    1 bébipulyka (2,5-3 kg), 25 dkg sertéslapocka, 35 dkg gesztenye, 2 zsemle, kevés tej a zsemle áztatásához, 2 tojás, 1 dl tejszín, 20 dkg füstölt szalonna, 1 dl olaj, só, törött bors, ketchup, fehérbor, liszt

  • Gesztenyepuding

    Hozzávalók:

    1 zacskó vaníliás pudingpor, 25 dkg gesztenyemassza, 5 dl tej, 10 dkg cukor, 1 evõkanál rum, 1 csésze kimagozott meggybefõtt vagy rumos meggy, 1 dl tejszín

  • Séf tavaszi salátája

    Hozzávalók (4 személyre): 2 tojás, 1 fejes saláta (kb. 25 dkg), 1 csomó hónapos retek (kb. 20 dkg), 1/2 kígyóuborka (kb. 20 dkg), 4 szelet (4-5 dkg-osak) gouda sajt, 20 dkg szeletelt, fõtt sonka, 5 dkg majonéz, 150 g tejföl, 2 ek ketchup, csipetnyi cukor, 1-2 ek konyak, só, bors.

  • Grilezett hátszinszelet

    Hozzávalók: 4 személyre 4db kb. 1-1,2 cm vastag laposhátszínszelet 800 g, só, bors, 4 nagy paradicsom, 150 g mozzarellasajt, 2 evõkanál olívaolaj, 1 kiskanál provence-i fûszerkeverék 80 g fûszervaj (zöldfûszeres).

  • Finom fõzelék

    Hozzávalók: 1 kg vegyes zöldség, 15 dkg karalábé, 10 dkg friss vagy konzerv zöldborsó, 2 dkg só, 4 dkg zsír, 6 dkg liszt, 1 dkg cukor, 1 dl tej, petrezselyem zöldje.

  • Padlizsánsaláta télire

    Két-két kiló padlizsánt, sárga és piros színû zöldpaprikát veszünk hozzá, megmossuk, és tepsiben egymás mellé fektetve megsütjük. A paprikák külsõ, megbarnult hártyáját lehúzzuk, kicsumázzuk, és a meghámozott padlizsánnal együtt megdaráljuk.

  • Csokilevelek

    Hozzávalók 8 levélhez: 8 szõlõlevél, 1 tábla tortabevonó csokoládé.

  • Zöldbabsaláta télire

    Tisztítsunk meg - lehetõleg zöldhüvelyû - 2 kg zsenge hüvelyes babot. Vegyünk 8 póré- vagy vöröshagymát, 1 csomag kaprot, 2 fûszerpaprikát, 4 kávéskanál mustármagot, 8 szem szegfûszeget, 2 kávéskanál szegfûborsot, 0,75 liter borecetet, 37 dkg cukrot, 1 evõkanál sót, 1 liter vizet.

  • Békacomb nyárson sütve

    Szúrjuk nyársra a békacombokat. Mártogassuk meg jól olajban, 2 citrom kifacsart levében, aztán fûszerezzük sóval, borssal. Tegyük forró grillsütõbe, és forgassuk 4-5 percig. Sütés közben kenjük meg vékonyan kevés mustárral. Citromszeletekkel tálaljuk.

  • Tojáskrém

    Hozzávalók: 4 db tojás, 5 dkg margarin, 1-2 evõkanál tejföl vagy kefír, mustár, vöröshagyma, petrezselyemzöld, bazsalikom, só ízlés szerint.

  • Almás krumplis csirkesaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 300 g sült csirkehús, 150 g füstölt sonka, 400 g alma, 300 g fõtt krumpli, 1 fej saláta, 50 ml olívaolaj, 30 ml balzsamecet, só, bors.

  • Töltött ponty

    Hozzávalók:

    1 db 1/2 kg-os ponty, 3 tojás, 2 gerezd fokhagyma, padlizsán, 1 marék dióbél, 1 darabka citromhéj, 1 csipetnyi kapormag, 1 fej vöröshagyma, 2 érett paradicsom, 1 citrom leve, zöldpaprika, 4 evõkanál olívaolaj, só és bors