
Sokat írnak az antioxidánsok fontos szerepérõl, az állandóan ismételt szöveg az, hogy együnk minél több friss zöldséget és gyümölcsöt, hallgatólagosan beleértve, hogy a fagyasztott gyümölcs másodrendû.
A valóság ezzel szemben az, hogy a fagyasztott éppen olyan jó lehet, mint a friss.

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gyümölcs, ha csak nem aznap szedik le és árulják, mint a piacon, veszít tápanyag tartalmából.
Érdemes azt is tudni, hogy ha a friss gyümölcs és zöldség csak egy hétig is a hûtõben hever, csökken a vitamintartalma, így a friss termék tápértéke kevesebb lesz, mint a fagyasztotté. Ugyanúgy, ha a felvágott zöldséget vagy gyümölcsöt csak húsz percig a konyhai pulton hagyjuk, a levegõn már veszít vitamintartalmából.
