rss
  • Adatlap - Jacint Irene


  • Név:
    Csak belépett felhasználóknak

    E-mail cím:
    Csak belépett felhasználóknak

    Nem:
    Csak belépett felhasználóknak

    Születési idő:
    0000-00-00

    Regisztráció időpontja:
    2006.11.07. 22:06

    Bemutatkozás:
    Csak belépett felhasználóknak

    Aláírás:


  • Cikkajánló

  • Fura ételek a kínai éttermekben

    A kínai büfék sláger-fogásait tesztelte a Kosár magazin csapata. Három olyan ételt választottak ki a kínálatból, amely minden kínai büfében megtalálható, és egyben népszerû fogásnak is számít. A pontozásnál az állományt, a színt, az ízeket és az illatot is figyelték.

    Túlságosan olajosak az ételek - ez okozta a legnagyobb problémát a Kosár magazin csapatának, amikor népszerû kínai ételeket teszteltek a fõváros több kerületében. Fõleg a tavaszi tekercsnél, de nem egyszer a pirított tésztáknál is ezt tapasztalták.

  • Édesítõszerek kávéba, üdítõbe és egyebekbe

    A light élelmiszerek és üdítõitalok szinte mindegyike szintetikus édesítõszereket tartalmaz. A cukorbetegek és a fogyókúrázók az ilyen mesterségesen ízesített termékeket fogyasztják. Bár nincs bizonyítható mellékhatásuk, a kismamáknak és a gyerekeknek érdemes természetes édesítõszereket választani.

    A light üdítõkben, gyümölcslevekben, egyes joghurtokban és még a cukormentes rágóban is édesítõszerekkel helyettesítik a cukrot.

  • Hideg napokon együnk csicsókát és fekete retket

    Csicsóka: a szegények krumplija

    Ezt az amerikai kontinensrõl származó takarmánynövényt õsszel szokták betakarítani, de gyakorlatilag egész évben fogyasztható. Sok értékes tápanyagot tartalmaz, könnyen emészthetõ, ráadásul rosttartalma többszöröse a burgonyáénak, így kiválóan alkalmazható számos diétában ill. fogyókúra esetén is. Alacsony glikémiás indexének köszönhetõen cukorbetegeknél kivédi a vércukor ingadozást, valamint hosszabb ideig biztosít jóllakottság érzetet.

  • A Zöld Tündér csábítása - Az abszint

    Évszázados számûzetése után visszatért az illegalitásból a veszélyes méregként, drogként, de leginkább izgalmas, mágikus italként számon tartott abszint.

    Pár éve újra kapható az EU tagországaiban, igaz nem az eredeti változat, hanem legyengített kisöccse. Az egykori Csehszlovákia volt az egyetlen az öreg kontinensen, ahol mindvégig ereje teljében pompázhatott a smaragdzöld színe és bódító "varázsereje" miatt Zöld Tündérnek is nevezett nedû.

  • WOK, a kínai konyha remekmûve

    A kínaiak univerzális edénye a wok. Ebben fõznek, sütnek, dinsztelnek, olajban sütnek és párolnak.

    A wokot eredetileg nyílt tûzhelyre állították. Ehhez igazodott az optimális hõelosztást biztosító, félgömb alakú formája, melynek következtében az ételek gyorsan elkészülnek, így messzemenõen megõrzik tápanyagtartalmukat. Az edény alapvetõkellékei: az elkészült hús vagy zöldségdarabok tárolására szolgáló drótrács, a pecsenyeforgató lapát, a szintén dróthálóból formált szûrõkanál és a pároláshoz használt bambuszkosárka.

  • Hírajánló

  • Mákos-kávés sütik

    Hozzávalók:

    - 4 ek liszt
    - 3-4 ek cukor
    - 2 ek darált mák
    - 1 ek darált kávé
    - 3 ek olaj
    - 3-4 ek tej
    - 1 egész tojás
    - fél cs sütőpor
    - csipetnyi só

  • Görögdinnye süti

    Hozzávalók:

    - 25 dkg porcukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 50 dkg darált keksz
    - 25 dkg sütõmargarin
    - 1 csomag tortadara (csoki színû)
    - 1 csomag piros (pl. málnás) ételfesték
    - 1 csomag zöld ételfesték
    - 1 üvegcse zöldmandula aroma
    - kevés tej

  • Gombával töltött tojás

    Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg gomba, 1 fej hagyma, fél csokor petrezselyem,2 kanál majonéz,1 dl tejszín,1 kanál paradicsompüré,1 kanál vaj, só, bors, 1 fej saláta.

  • Karamellás mandulafánk

    Hozzávalók: 30-35 dkg liszt, 14 dkg vaj vagy margarin, 14 dkg porcukor, 4 tojássárga, 10 dkg mandula, 2,5 dkg élesztõ, fél dl tej, 2 dkg vaj a tepsi kenéséhez és kevés liszt a behintéshez.

  • Mandarinos kacsa

    Hozzávalók:

    - 2 db kacsamell
    - 1 evõkanál olívaolaj
    - 1.2 dl mandarinlé
    - 5 db mandarin
    - 5 dl csirkealaplé
    - 1 kis csokor kakukkfû
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 0.5 fej kelkáposzta
    - só

  • Apró ajánló