rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Halleves horvát módra

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1,5 kg fehérhúsú hal, 5 dkg rizs, 6 kanál olivaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg paradicsom, 5 dkg citrom, 3 dkg petrezselyemzöld, 2 babérlevél, 2 dkg só, 3-4 szem bors.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A halat megpucolom, nagyobb darabokra vágom és hideg vízbe teszem. Hozzáadom, az olajat, az egészben hagyott fokhagymagerezdeket, felezett paradicsomot, babérlevelet, sót, borsot és a petrezselyemzöld felét. Felforralom és lassú tûzön fõzöm.

    Mikor a hal kész, kiveszem a lébõl, a levet leszûröm, a halat kiszálkázom és visszateszem a lébe. Ha marad, akkor "fõtt hal"-ként is tálalható. Sós vízben megfõzöm a rizst és leöntve a leveshez adom. A megmaradt zöldpetrezselymet apróra vágom és a levesbe teszem. Reszelt sajttal tálalom.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Narancsos rizs

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 4 dkg vaj, 1 db narancs, 1 dl narancslé, 1/2 narancshéj, 10 dkg porcukor, 3 db tojás.

  • Sonkás melegszendvics

    Hozzávalók: 2 szelet fehérkenyér, 2 szép szelet sonka, 2 dkg vaj, vagy margarin, 4 dkg reszelt sajt.

  • Gyümölcssaláta

    Hozzávalók:

    - 2 narancs
    - 2 mandarin
    - 1 grapefruit
    - 1 banán
    - 6 eper
    - 1 pohár narancslikõr
    - 6 édesítõ tabletta
    - 1 kanál reszelt nerencshéj
    - 1/2 pohár víz
    - 50 ml tejszín

  • Kefíres cseresznyés, meggyes lepény

    Hozzávalók: 1 pohár kefír, 2 pohár cukor, 3 pohár liszt, 1 pohár étolaj, 4 db tojás, 1 cs. sütõpor, 1 cs. vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, csipet só, 20 dkg meggy, 20 dkg cseresznye, 20 dkg meggy, 10 dkg darált dió.

  • Bableves kolbásszal

    Bableves kolbásszalA fejtett babot egy egész éjszakára beáztatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre megdinszteljük, rádobjuk a már felaprított paradicsomot, az összetört fokhagymát és a felaprított zöldségeket, a burgonya kivételével, mert az majd csak később kerül bele. Megszórjuk pirospaprikával, majd felengedjük vízzel, és beletesszük a babot. Sóval, összetört babérlevéllel ízesítjük. Amikor a bab félig megfőtt, beletesszük a meghámozott, egészben hagyott krumplit. Végül beletesszük a felkarikázott kolbászt, és készre főzzük. Tejföllel, ecettel kínáljuk.

  • Egres mártás

    A frissen szedett még savanyú és kemény egrest legjobb, ha elõbb blanchírozzuk, vagyis tiszta vízbe egy darabka cukor hozzáadásával, egyszer-kétszer forrni hagyjuk.

  • Gombás máj

    Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 1 nagy fej vöröshagyma, 15 dkg gomba, 5 dkg szalonna, 1 dl tejföl, 1 csipet petrezselyemzöld, só, majoránna, pirospaprika.

  • Szalonnás karfiol

    Hozzávalók: 1 fej karfiol vagy 1 üveg karfiolkonzerv, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, 2 dl húsleves (leveskockából is lehet!), 1 dl tejföl, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Burgonya pogácsa

    Négy-öt nagyobb burgonyát héjában megfõzünk, leszûrjük s még forrón szitán áttörjük.

  • Peszahi almás rétes

    Hozzávalók: 7 egész maceszlap, 1 kg hámozott, reszelt alma, 3 tojás, 15 dkg darált dió, 15 dkg cukor, fél kávéskanál fahéj, fél kávéskanál õrölt szegfûszeg, 4 dl bor, 2 evõkanál libazsír.

  • Zöldborsós csirkemellragu

    Hozzávalók: kb. 50 dkg csirkemell, 30 dkg borsó, liszt, tejföl, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, só, fehérbors.

  • Petrezselymes húsgombócok

    Hozzávalók:

    50 deka darálthús, 2 hagyma, 1 tojás, só, bors, 1 ek mustár, 1 db leveskocka, 2 babérlevél, 4 szem bors, 2 szem borokabogyó, 2 cikk fokhagyma, zsemlemorzsa, 1 nagy csokor zöldpetrezselyem, 1 ek vaj, 1, 5 ek liszt, kevés citromlé, 1 kis üveg kapribogyó, 1 kk cukor, 2 dl tejföl

  • Pizzatészta

    Hozzávalók (egy kb. 32 cm átmérõjû sütõformához): 2 dkg élesztõ, 1 db kockacukor, 1,5 dl tej, 1,3 pohár liszt, 3 ek. olaj.

  • Havasi házikó

    A krémmel a középsõ lapot megtöltjük, a két szélét ráborítjuk. Hosszúkás háromszöget kapunk, mint egy házikó teteje. Csokimázzal kenjük meg, és kókusszal megszórjuk, vagy a tészta külsejét megkenjük vajas krémmel és kókusszal jól megszórjuk.

  • Zöldfûszeres csirkemell

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, só, bors, olaj, fél csokor zöldpetrezselyem.

  • Hungaricum - Hungarian Culinary Art

    A könyv a Magyar konyhát mutatja be egy új formában receptekkel és csodálatos képekkel. Minden recepthez megtalálható a kész étel fotója.

  • Tüdõ rizskásával

    A rizskását forró zsírba tesszük, jól megmosva; mikor a zsirban egészen átmelegedett, fel töltjük forró vízzel, sót is teszünk hozzá és fõzzük, míg egészen puha lesz.

  • Kelbimbós frankfurti leves

    Kelbimbós frankfurti levesA finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a felkockázott burgonyát és a felkarikázott répát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával és a finomra vágott petrezselyemmel, majd felengedjük vízzel. Mikor a burgonya félig megfőtt, hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, illetve az egész kelbimbót.Az olaj másik feléből rántást készítünk, ebbe bele is piríthatunk egy kevés petrezselymet, tejföllel, illetve tejszínnel simára keverjük, ezzel sűrítjük be a forrásban lévő levest. A végén a megpirított virslikarikákat a tetejére szórjuk.

  • Kókuszos kocka marcipánosan

    Kókuszos kocka marcipánosanA kekszet ledaráljuk, összekeverjük a kókuszreszelékkel és a darált dióval. A vajat és cukrot egy hőálló tálba tesszük, és gőz fölött kevergetjük, míg olvadni nem kezd, majd hozzáadjuk a kakaóport, a felvert tojást, és pár percig tovább kevergetjük. A gőzről lehúzva apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és a rumaromát, majd egynemű masszává keverjük. A masszát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe nyomkodjuk, a tetejét amennyire csak tudjuk lesimítjuk, és letakarva egy órára hűtőbe tesszük. A kekszes alap tetejét befedjük a porcukros deszkán kinyújtott marcipánnal és rányomkodjuk.

  • Havas háztetõ

    Hozzávalók:

    6 db tojás, baracklekvár, 10 dkg ráma, 1 cs. vaníliacukor, porcukor, és reszelt citromhéj.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...