rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Syros - görög rizsétel

  • Share on Tumblr

    Fél kg cukkini, 2 csésze rizs, 1 fej hagyma, 1 húsleveskocka, 40 dkg darálthús, 4 EK tejföl, 2 dkg vaj, 2 kk citromlé, só.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A cukkinit megtisztítom, mosom és kettévágom, felkockázom. A hagymát felkockázom. A húsból gombócokat formálok. Mindezeket a vajban megpárolom, hozzáadom a rizst, sózom és vele együtt kicsit együtt sütöm. Hozzáadok 4 csésze vizet, felforralom, hozzáadom a húsleveskockát. Az egészet 20 percig lassú tûzön párolom. A végén belekeverem a tejfölt és a citromlevet.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bableves Szentesné módra

    Hozzávalók:

    1/2 kg sertés comb, 25 dkg gomba, 1 db sárgarépa, 1 db petrezselyem, 1 kis darab zeller, 25 dkg puha bab (lehetõleg nagy szemû., ha száraz babból készítjük, akkor elözõ este áztassuk be!), 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kanál õrõlt paprika, 2 kanál olaj, tárkony levél, babérlevél, só, bors, 1 mokkáskanál tárkonyos ecet, 1 db füstölt hús ízû Knorr leveskocka , 1 pohár tejföl, 1 kanál liszt

  • Alma bundában

    5 dl langyos tejbe 1 ek cukrot teszünk, és 2 dkg élesztõt morzsolunk. Adunk hozzá egy tojást, kevés sót és annyi lisztet, hogy jó sûrû palacsintatészta legyen.

  • Amaretti (mandulás puszedli itáliából)

    Hozzávalók kb. 3 5 darabhoz: 25 dkg tisztított mandula 10 dkg porcukor, 10 dkg kristálycukor, 1 teáskanál keserûmandula-aroma 4 tojásfehérje, 1 evõkanál vaj, és 1 evõkanál liszt a tepsihez.

  • Brokkolikrémleves

    Hozzávalók: 75 dkg brokkoli, 2 leveskocka, 2,5 dl tejszín, fokhagymapor, szerecsendió, bors, reszelt sajt vagy pirított zsemlekocka.

  • Kukoricás-sonkás tésztasaláta

    A tésztát fõzd ki. A sonkát vágd csíkokra, a hagymát apróra. A tejfölt keverd össze a kefírrel, a mustárral, cukorral, borssal, sóval és citromlével. A leszûrt tésztához add hozzá a kukoricát, sonkát, hagymát és végül öntsd le a mártással. Jól keverd össze és tedd 1-2 órára hûtõszekrénybe, hogy jól összeérjen.

  • Sajtmártásos húsgolyók

    Sajtmártásos húsgolyókA húsgolyóhoz összekeverjük a hozzávalókat, és 30 percet pihentetjük. Majd diónyi golyókat formázunk belőlük, és a húslevesben kifőzzük őket. Melegen tartjuk, amíg megsül a kelbimbó. A kelbimbókat megmossuk, eltávolítjuk a fedőleveleit, majd egy fedeles edényben az olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, önthetünk alá kevés vizet, vagy alapevet. Lefedve, közepes hőfokon pároljuk, dinszteljük. Ha készen van, hozzákeverjük a húsgolyókat. A sajtmártáshoz egy besamel jellegű mártást készítünk. Egy kis lábosban felhevítjük a tejet.

  • Csirke gombamártással

    A kellemes ízû szárnyasétel hozzávalói: 6 csirkemellfilé, 25 dkg csiperkegomba, 1 citrom (leve és héja), 1 evõkanál friss rozmaring, 1 mokkáskanál pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, fél dl olaj, 2 dl fõzõtejszín, õrölt bors, só. Nagy melegben is fogyasztható – ha van türelmük megfõzni.

  • Bakonyi vargányaleves

    Hozzávalók: 4 személyre: 300 g sertéscsont, 150 g vegyes zöldség, só, 250 g vargányagomba, 50 g zsír, 1 kis fej vöröshagyma, pirospaprika, õrölt feketebors, 1 pohár tejföl, 100 ml tejszín, 25 g liszt, csokor petrezselyem zöldje, tetszés szerinti levesbetét.

  • Paradicsommal töltött lepényhal

    Hozzávalók: 4 egész, konyhakész lepényhal, 50 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, fél citrom kifacsart leve, 6 evõkanál vaj, 1 evõkanál olaj, 4 szál metélõzeller, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 4 kis ág zsálya, só, bors.

  • Vajas kínai kel

    Hozzávalók: 1 kg kínai kel, 10 dkg vaj, só, csipetnyi õrölt fehér bors.

  • Zöldségleves

    Hozzávalók: l kisebb fej káposzta, 2 liter csontleves, 3 szál sárgarépa, l karalábé, l zellergumó, 3-4 paradicsom.

  • Túrógolyók rózsaszírupban

    Hozzávalók: 18 dkg khoja (1 tubus cukrozatlan sûrített tej) 35 dkg cséna (2 1/2 liter zsíros tejbõl készített túró) 1 púpozott csésze liszt 1 púpozott csésze porcukor olaj v. ghee a sütéshez 1 evõkanál pisztácia +a szirup 4 csésze cukor 3 csésze víz néhány csepp rózsa esszencia 2 evõkanál tej (a szirup megtisztításához).

  • Mézes kukoricagolyók

    Egy tágas serpenyõben pirítsd barnáspirosra a mézet, keverd bele a zsírt, majd folytonos kevergetés mellett add hozzá a pattogatott kukoricát. Addig kevergesd lassú tûzön, amíg a kukorica fel nem szívja a mézet, s akkor húzd félre. Vizes kézzel formálj kis gombócokat a masszából, azokat tedd zsírpapírra, és hagyd kihûlni.

  • Almás krumplis csirkesaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 300 g sült csirkehús, 150 g füstölt sonka, 400 g alma, 300 g fõtt krumpli, 1 fej saláta, 50 ml olívaolaj, 30 ml balzsamecet, só, bors.

  • Aranyfánk burgonyából

    Hozzávalók: 1/2 kg burgonya, 3 dkg élesztõ, 1 db tyúkhúsleves kocka, 1 dl tej, 1 teáskanál cukor, 50 dkg liszt, bors, olaj a sütéshez.

  • Habos epres lepény

    Hozzávalók:

    5 tojás, 10 dkg porcukor, 10 dkg liszt, sütõpor, lekvár, 1/2 kg eper, 4 tojásfehérje, 15 dkg cukor

  • Bearni mártás

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 0,5 dl borecet, 2 tojássárgája, 3 szem gyöngyhagyma, 2 ek. citromlé, 1-1 ek. vágott tárkonylevél és metélõhagyma, só, bors.

  • Diétás vadas csirke

    Hozzávalók: 4 csirkemell, vagy 8 kicsi comb, 3 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 kis zeller, karalábé, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1-2 ek liszt, 2 pohár kefir, 7-8 babérlevél, ételízesítõ por, borsikafû, 2 ek mustár, 2 ek kristálycukor, 1 mk Piros Arany krém, citromlé, só.

  • Erzsébet Sissy csókja

    Hozzávalók: 6 tojásfehérje, 20 dkg kókuszreszelék, 6 evõkanál porcukor, 1 evõkanál citromlé, 1 tábla tortabevonó.

  • Gombás tarja tepsiben

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 15 dkg margarin, 1 kg sertéstarja, õrölt bors, só, 30 dkg gomba, 2 zöldpaprika, 4 dl tejföl, 1 kis fej hagyma.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...