rss
  • Mazsolás-zabpelyhes süti

  • Share on Tumblr

    Mazsolás-zabpelyhes sütiKimérjük a hozzávalókat. Asztali robotgép krémkeverő karjával a puha vajat és a kétféle cukrot közepes sebességgel simára keverjük, körülbelül 2 perc alatt. Hozzáadjuk a tojásokat és nagy sebességen simára keverjük, körülbelül 1 perc. Ha szükséges egy szilikon lapát segítségével lekaparjuk az edény oldalát, alját. Hozzáadjuk a vaníliát, melaszt és nagy sebességen simára keverjük. Félretesszük. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szódabikarbonát, a fahéjat és a sót. Hozzáadjuk a félretett masszához és kis sebességen simára keverjük.

    loading...

    Hozzáadjuk lassú állandó keverés mellet a zabpelyhet, a diót, a csokis mazsolát és a sima mazsolát. És egyenletesre dolgozzuk, egy perc alatt. Egy sűrű, nagyon ragadós tésztát kaptunk. Hűtőszekrényben 30-60 percig hűtsük mielőtt formázzuk.

    A sütött előmelegítjük 170 C -ra légkeveréssel. Előkészítünk kettő sütőlapot, szilikonos sütőpapírral, vagy szilikonos sütőlapot. Formázzunk golyókat a kezünkkel (kb. 2 evőkanál massza kekszenként) és 3-5 cm távolságra rakjuk egymástól a sütőlapra. Süssük 12-14 percig, amíg az oldalai enyhén megpirulnak.

    A kekszek közepe még nagyon puha és nem tűnik késznek. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni a sütőlapon 5 percig, mielőtt egy rácsra szedjük, hogy teljesen kihűljön. A kekszek továbbra is készülnek a sütőlapon, ez idő alatt.

    Hozzávalók:

    - 230 g vaj sótlan, puha szobahőmérsékletű
    - 200 g barna cukor (világos vagy sötét)
    - 50 g kristálycukor
    - 2 db nagy tojás
    - 15 ml vanília aroma
    - 15 ml melasz vagy juharszirup (el is hagyható)
    - 190 g liszt
    - 5 ml szódabikarbóna
    - 7,5 ml őrölt fahéj
    - 2,5 ml só
    - 240 g zabpehely


    Forrás: www.cookpad.com


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rakott padlizsán

    Hozzávalók:

    - 2 ek étolaj
    - 3 ek olívaolaj
    - 0.5 kg ropogós padlizsán
    - 4 dkg vaj
    - 3 ek liszt
    - 6 dl forró tej
    - 2 csipet só
    - 1 mokkáskanálnyi szerecsendió
    - 1 mokkáskanálnyi õrölt színes bors
    - 2 dl tejszín
    - 10 dkg reszelt trappista sajt
    - 2 szál rozmaring bóbita
    - 5 szál kakukkfû
    - 4 szem közepes burgonya
    - 1 piros húsos paprika
    - 2 szem nagyobb paradicsom
    - 2 gerezd fokhagyma
    - só

  • Pussy Foot szilveszterre

    Hozzávalók: 2cl grenadine, 6cl narancslé, 6cl ananászlé, 6cl grapefruitlé, 1cl limettlé, diszítéshez ananász gerezd és koktél cseresznye.

  • Sült derelye

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3 tojás, 3 dkg élesztõ, 2 dl tej, 2 evõkanál cukor, csipet só.

  • Borjúszelet paprikásan

    1 kiló borjúhúst bõrétõl megtisztítva, szeletekre vágunk, besózzuk s mindegyik szeletre egy csipetnyi paprikát szórunk. Egy lábosban 10 deka apró kockára vágott szalonnát sütünk s szûrõkanállal egy tányérra kiszedjük s meleg helyre félretesszük.

  • Sonkás kocka

    Fél kg kockatészta, 35-40 dkg füstölt fõtt húsféle, 2 tojás, egy pohár tejföl, feketebors, (só, olaj a tésztafõzéshez), (zsír, morzsa az edényhez).

  • Virslis kocka

    Hozzávalók: 1 cs.széles metélt, 4 pár virsli, 2 tojás, 4 ek. olvasztott vaj, 2 ek. tejföl, zsemlemorzsa, ízlés szerint só, bors, 15 dkg-nyi sajt (el is maradhat).

  • Papirban sült csirke

    Hozzávalók 1 fõre: 1 tisztított közepes csirkecomb ( 150 g), 1 mokkáskanál napraforgóolaj (2g), 1/3 mokkáskanál rozmaring, 1/4 mokkásanál õrölt fehérbors, 1/4 mokkáskanál vasfû, kevés nátriumszegény só.

  • Pudingos süti

    Hozzávalók: A krémhez: 1 csomag puncsízû pudingpor, 3 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 10 dkg mazsola, 1/2 dl rum.

    6 tojásból piskótát készítünk. Amikor kihûlt, rátesszük a következõ krémet, végül olvasztott csokoládéval vonjuk be.

  • Kabátos hús

    A filézett csirke-, vagy pulykamellet felszeleteljük. Kikloffoljuk és panírozzuk. Egy ovális jénai tálat kibélelünk vékonyra szelt bacon szalonnával úgy, hogy a szalonnaszeleteket kihajtjuk a jénai szélére.

  • Gyümölcsös tiramisu

    Gyümölcsös tiramisuA gyümölcskeveréket összeturmixoljuk 4 evőkanál porcukorral, és elkeverünk benne 1 ek. gyümölcspálinkát. A babapiskóta egyik felét egyenként beáztatjuk a gyümölcsszószba, és egy jénai edény aljába rétegzem. Gőz felett egy tálban elkeverjük a tojásokat a kristálycukorral. Gyakori kevergetés mellett addig melegítjük amíg a cukor teljesen felolvadt. A lapzselatint langyos vízbe áztatjuk, a tejszínt kemény habbá verjük, és felhasználásig hűtőben tároljuk. A gőzről levett tojásos keveréket habverővel habosítom, majd ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük a mascarponéval elkevert tejszínhabhoz.

  • Uborkás tökfõzelék

    Hozzávalók: 80 dkg gyalult tök, 2 kovászos uborka, 3-4 dl kovászosuborka-lé, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, só, cukor, ízlés szerint, 1 evõkanál liszt, 3 evõkanál olaj;

  • Mandulában sült szilva

    Hozzávalók: 40 dkg szép, nagy szemû, magvaváló szilva, 10 dkg darált mandula, 2 db egész tojás, kevés porcukor a tetejére;

  • Caesar saláta csirkével

    Hozzávalók: 20 dkg csirkemellfilé, 2 ek szójaszósz, 1 ek olaj, 1 ek olívaolaj, 1 csipet só, 1 csipet bors, 2 szelet kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 0.5 dl olaj, 0.5 fej római saláta, 1 fej vöröshagyma, 2 ek fehérborecet, 1 tk mustár, 1 ek cukor, 15 dkg parmezán sajt.

  • Retek levél krémleves

    Hozzávalók: 2-3 köteg reteknek a levele, 2 közepes burgonya, 1 közepes hagyma, só.

  • Tarhonyaleves

    2-3 evõkanál olajon a tarhonyát megpirítjuk, ízlés szerint 1-2 kiskanál Maggi Ízvarázzsal vagy Vegetával, és pirospaprikával ízesítjük.

  • Mustáros apróhús

    Hozzávalók: 1 kg orja (húsosan hagyott gerinccsont), 1 fej vöröshagyma, 1 csomag leveszöldség, 1 db erõleveskocka, 1 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 1 dl tejföl, 15 dkg rizs, 1 evõkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, só.

  • Virslisaláta

    Hozzávalók:

    4 pár virsli, 5 tojás, 4 dl tejföl, 1 ek mustár, 1 nagy tubus majonéz, fehér bors, 1 nagy fej hagyma

  • Szardellamártás recept

    Hozzávalók:
    1/2 liter halvelouté mártás, 10 dkg vaj, 2 tojássárgája, 5 db szardellafilé, kevés pirospaprika, 1,5 dl fehérbor.

  • Reszelt torma

    A megszárított tormagyökeret lereszelik és vízzel hígított ecettel keverik össze, ezt nevezzük ecetes tormának. A tormakrémbe tejfölt vagy tejszínt is tesznek.

  • Burgonyás lángos másképpen

    Hozzávalók:

    4 evõkanál burgonyapehely, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 10-15 dkg finomliszt, 2dl tejföl, 1 csapott teáskanál sütõpor, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, késhegynyiszerecsendió-reszelék

loading...