rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Spárgás-avokádós köles

  • Share on Tumblr

    Spárgás-avokádós kölesA kölest megmossuk, majd olívaolajon megfuttatjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, felforraljuk, sózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. A tisztított spárgát csíkokra vágjuk, és szintén egy kanál olívaolajon megpirítjuk. Közben borsozzuk. A lime levét egy fedeles üvegbe tesszük, adunk hozzá csipet sót, hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak. Majd hozzáadjuk a pisztáciaolajat, borsot, és lefedve összerázzuk. A lilahagymát finomra vágjuk, az avokádót felkockázzuk, ráöntjük a dresszinget, majd belekeverjük a kölest és a sült spárgát is. Langyosan fogyasszuk.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:

    - 160 g szemes köles
    - víz
    - só
    - 1+1 ek extra szűz olívaolaj
    - 200 g tisztított spárga
    - 1 db érett avokádó
    - 50 g lilahagyma
    - só
    - tört bors
    - 1 ek friss aprított koriander
    - 3 ek hidegen sajtolt pisztáciaolaj
    - 1 lime leve



    Forrás: www.ritakonyhaja.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Párizsis nyárs

    Hozzávalók: 30 dkg párizsi egy darabban, 2 csokor zöldhagyma, 8 kicsi gombafej, 2 nagy zöldpaprika, só, törött bors, mustár ízlés szerint, liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz 4 fél hurkapálca (vagy hosszú hústûk).

  • Sült szardellás gomba

    Hozzávalók: 50 dkg nagy sampinyongomba-fejek, 1 evõkanál szardellapaszta, 1 db egész tojás, 1 dl tej, 10-12 dkg finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, ízlés szerint törött fekete bors.

  • Tepsis karfiol

    Hozzávalók: 1 közepes karfiol (kb. 50 dkg tisztán), 1 csomó leveszöldség, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, 1 kiskanál pirospaprika, só, késhegynyi õrölt borókabogyó, õrölt fehér bors, 1 vöröshagyma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 tojás, 2 dl tejföl, 2 paradicsom.

  • Csirkemell filé dijoni mustárral

    Hozzávalók 2 személyre: 2 csirkemell filé /25 dkg/, 2 kávéskanál dijoni mustár, néhány mustár mag, 1 evõkanál 12%-os tejföl, fél kávéskanál étolaj, petrezselyem, só,bors.

  • Spanyol rántotta

    Hozzávalók: 8 tojás, 2 evõkanál víz, kiskanál paradicsompüré, só, olaj.

  • 108 finomenális vegetáriánus recept à la Laár

    Különleges szakácskönyvet szeretnénk ezúton az olvasók figyelmébe ajánlani.

    A szerzõ Laár András, a népszerû abszurd humorista és elõadómûvész, a közismerten elkötelezett vegetáriánus, aki remekül fõz is. Ez a kötet mindkét arcát egyesíti, hiszen a hús- és tojásmentes ételleírások mellett ismert figurái (Besenyõ Pista bácsi, Tompika, Kemenesfalvi bácsi...) is megjelennek néhány recept erejéig. A kötetet Laár András szellemes illusztrációi, gasztronómiai témájú versei, írásai és a társszerzõ, Laár Györgyi rajzai is színesítik.

  • Fonott kalács

    A tésztához valókat az olaj kivételével a felfuttatott élesztõvel összegyúrjuk. Az olajat csak utólag keverjük hozzá. Ezt követõen a tésztát 6 egyenlõ részre osztjuk. A kis darabokat kisodorjuk, a krémmel mindegyiket megkenjük.

  • Tavaszi raguleves

    Hozzávalók: 2 csirkeaprólék, vagy fél kg kockára vágott borjúhús, negyed kg fejtett borsó, l zsenge újkaralábé, negyed kg gomba vagy spárga, 1 csokor petrezselyem, 2 kanál liszt, 3 evõkanál liszt, só.

  • Vodka-narancslé kása

    Hozzávalók: 3,5 dl narancslé (frissen cxsavart). fél dl vodka, 1 kk Rózsabors (durván tört), 1 ek cukor.

  • Fahéjas banánkenyér

    Hozzávalók: Hozzávalók egy 22 cm hosszú formához: 20 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg cukor, 18 dkg olvasztott vaj, 2 nagy érett banán, 1 teáskanál õrölt fahéj, 1,5 teáskanál sütõpor, csipetnyi só.

  • Fokhagymás pisztráng

    Hozzávalók: 1,5 kg pisztráng, 10 dkg vaj, 6-8 gerezd fokhagyma, fél csomó petrezselyemzöld, só.

  • Szentgyörgyhegyi rizling mártás

    Hozzávalók: 60 g vaj, 25 g liszt, 1 ek. esszencia, 200 ml Szentgyörgyhegyi olaszrizling, 1 db alma, 200 g szõlõ, 20 g cukor, 150 ml tejszin, só.

  • Diós keksz

    Közeleg a karácsony, így érdemes minél elõbb elkezden a receptgyûjtést az ünnepekre.

  • Mustáros uborkamártás

    A majonézt simára keverjük a tejföllel, a mustárral és a borral. Az uborkát az almareszelo legfinomabb fokán lereszeljük, majd hozzáadjuk a mártáshoz. A fokhagymát megtisztítjuk, és fokhagymaprésen összezúzva ugyancsak belekeverjük.

  • Daramorzsa

    Hozzávalók: 15 dkg zsír, 10 dkg cukor, 4 db tojás, 5 dl tej, 30 dkg búzadara, citromhéj, só.

  • Gombás rakott krumpli

    Hozzávalók: 2 újhagyma, 1,2 kg burgonya, olaj, édesnemes pirospaprika, 25 dkg csiperkegomba, 15 dkg füstölt kolbász, 2 nagy paradicsom, 10 dkg trappista vagy mozzarella sajt, 4 tojás, 2,5 dl tej, 1/4 csokor metélõhagyma, só, bors, margarin.

  • Olasz spagetti-leves

    Hozzávalók: 2 db közepes burgonya, 2 db kemény paradicsom, 2 fej hagyma, 2-3 sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg spagetti, 10 dkg parmezán, 1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, 1 kávéskanál olasz fûszerkeverék, csipetnyi curry, 1 kávéskanál olaj.

  • Karfiolleves

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 3 dkg zsír, 3 dkg liszt, petrezselyemzöld, 4 ek tejföl, só.

  • Tejfölös sült csuka

    Hozzávalók:

    450 g csukafilé, 3 evõkanál vaj, 1 apróra vágott kisméretû hagyma, 1 kockára vágott zöldpaprika, 1 kockára vágott zellerszár, 1/2 pohár meghámozott, kimagozott, felaprított paradicsom, 1 1/2 pohár sûrû tejföl, 1 pohár reszelt svájci sajt, 1/2 pohár zsemlemorzsa, 1/2 kiskanál só;

  • Spanyol gazpacho leves

    Spanyol gazpacho levesA zöldségeket megmossuk és lecsöpögtetjük. 2 paradicsomot, 1 uborkát, egy fél paprikát és kevés hagymát félreteszünk a tálaláshoz. A fokhagymán kívül többi zöldséget kockára vágjuk, megszórjuk a sóval meg a frissen őrölt borssal, meglocsoljuk az olívaolajjal meg a balzsamecettel, fóliával letakarjuk és pár órára jól lehűtjük. Felhasználáskor késes aprítóba rakjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a kenyérbelet, pár bazsalikom meg zellerlevelet, kb. 0,5 dl vizet és pépesre zúzzuk. Ha szükséges, még sóval, borssal és balzsamecettel ízestjük.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...