rss
  • Spárgás-avokádós köles

  • Share on Tumblr

    Spárgás-avokádós kölesA kölest megmossuk, majd olívaolajon megfuttatjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, felforraljuk, sózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. A tisztított spárgát csíkokra vágjuk, és szintén egy kanál olívaolajon megpirítjuk. Közben borsozzuk. A lime levét egy fedeles üvegbe tesszük, adunk hozzá csipet sót, hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak. Majd hozzáadjuk a pisztáciaolajat, borsot, és lefedve összerázzuk. A lilahagymát finomra vágjuk, az avokádót felkockázzuk, ráöntjük a dresszinget, majd belekeverjük a kölest és a sült spárgát is. Langyosan fogyasszuk.

    Hozzávalók:

    - 160 g szemes köles
    - víz
    - só
    - 1+1 ek extra szűz olívaolaj
    - 200 g tisztított spárga
    - 1 db érett avokádó
    - 50 g lilahagyma
    - só
    - tört bors
    - 1 ek friss aprított koriander
    - 3 ek hidegen sajtolt pisztáciaolaj
    - 1 lime leve



    Forrás: www.ritakonyhaja.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Keleti sült oldalas

    Hozzávalók: 1 kg oldalas, 4 ek kínai szójaszósz, 1 ek aprított gyömbér, 1 ek kínai ötfûszer-keverék, 5 ek méz.

  • Répás burgonyarösti

    20 dkg sárgarépát és 20 dkg burgonyát meghámozok, lereszelek, majd felaprított rozmaringágat és zsályaleveleket adok hozzá.

  • Céklaleves

    CéklalevesA céklákat nyersen megpucolom, gyufa nagyságúra reszelem, és olajon kb. 10 percig pici sóval párolom. Felöntöm kb. 1 liter vízzel, beledobom a húsleveskockát, és ízesítem, körülbelül egy negyed óra alatt puhára főzzük. (De ezt céklája válogatja mennyi idő kell neki a teljes puhuláshoz.) Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt,és a joghurtot is. (Lehet úgyis csinálni, hogy a levest tejföllel és liszttel elkeverve sűrűsítjük be.) Legvégén lehet még izésíteni citromlével, cukorral aki szereti. Nem csak roppant finom, de nagyon egészséges is.

  • Sajttal sonkával töltött karaj rántva

    Sajttal sonkával töltött karaj rántvaA hússzeleteket szétnyitjuk, deszkán alaposan kiklopfoljuk, sózzuk, enyhén borsozzuk, egyik felükre egy szelet sonkát és egy szelet trappista sajtot teszünk, lehet beletenni egy vékony szelet füstölt sajtot is, hogy még jobb ízt adjon neki. Ráhajtjuk a hús másik felét, széleit bekenjük egy kevés tojásfehérjével, hogy összeragadjon. Lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban, kis lángon, lassan szép pirosra sütjük. Lassan süssük, hogy a dupla hússzelet átsüljön. Forrón, frissen sült burgonyával tálaljuk.

  • Mogyorós csokis keksz

    Mogyorós csokis kekszA sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral. A csokoládét durvára vágva aprítjuk. A vajat a földimogyorókrémmel, a sóval, a cukorral és az édesítőszerrel habosra keverjük. Hozzáadjuk a fahéjat és a tojásokat, és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik benne. A lisztet és a sütőport rászitáljuk, és összegyúrjuk vele. Beledolgozzuk a földimogyorót és a csokoládédarabokat. A tésztából dió nagyságú golyókat formálunk, egymástól 3 cm-re a tepsire tesszük, kissé ellapítjuk őket, és sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

  • Szalagtészta diós pesto-val

    Hozzávalók: 50 dkg szalagtészta, 10 dkg dióbél, 10 dkg parmezán, 5 ek olivaolaj, 2 dl tejszín, bors, 30 dkg szárított paradicsom, só.

  • Finom káposztaleves

    Hozzávalók: 75 dkg sertéscsont, 25 dkg sertésszív, 5 dkg zsír, 30 dkg fehérkáposzta, 10 dkg burgonya, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 2,5 dl tejföl, 1/2 babérlevél, 5 dkg hagyma, 1/2 csomó petrezselyemzöld, 2 dkg só, csipetnyi bors, paradicsompüré.

  • Töltött hideg tojás

    6 tojást keményre fõzünk, megtisztítva, kettévágjuk, a sárgáját szitán áttörjük, a fehérjét gyenge ecetes vízben áztatjuk.

  • Csirkefasírt

    A kicsontozott, lebõrözött csirkemellet daráld le. A zsemléket áztasd tejbe és nyomkodd ki. A vöröshagymát vágd apróra és kevés forró olajon párold üvegesre, majd hagyd kihûlni. A húst, a zsemlét és a hagymát dolgozd össze a tojással, sóval, apróra vágott
    petrezselyemmel és bazsalikommal.

  • Töltött paprika cseh módra

    Hozzávalók: 4 paprika, 1 kanál olaj, 7 fej hagyma, 30 dkg darált hús, 10 dkg párolt rizs, só, bors, szurokfüves olaj, kömény, 1 kanál húslé, 2 kanál paradicsomszósz, 1 dl savanyú tejföl, citromos olaj, zsiradék.

  • Barackos túrólepény

    Hozzávalók:
    40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojássárgája, 1 csomag sütõpor, 3 evõkanál kakaópor.

    A töltelékhez: 1 kg túró, 25 dkg porcukor, 3 tojás, 5 dkg darált keksz, 1 citrom reszelt héja, 1 tojásfehérje, 1 kg õszibarack.

  • Csirkepörkölt

    A csirkedarabokat megmossuk és félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot apró kockára daraboljuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, aranysárgára pirítjuk.

  • Sajtos hagymaleves Toulouse-Lautrec módra

    Hozzávalók: 1, 5 kg hagyma, 2, 5 dl tejszín, 5 dkg szalonna, 5 dkg vaj, 30 dkg sajt, 1 dl konyak, 1 húsleveskocka, só, bors;

  • Darafelfújt

    Hozzávalók: 4 tojás, 1 liter tej, 2 narancs reszelt héja, 10 dkg kristálycukor, 2 tasak vaníliás cukor, 25 dkg búzadara, 5 dkg margarin, 2 dl tejföl, csipet só, földieper a tálaláshoz; a forma kikenéséhez: vaj, zsemlemorzsa.

  • Energiasaláta

    Elkészítés:
    Az öntethez valókat tegyük egy edénybe, és hagyjuk ott kb. 15 percig, hogy a fokhagymaolaj kioldódjon. Közben a zöldségeket tisztítsuk meg, daraboljuk fel és keverjük össze egy nagy tálban. Az öntetben a fokhagymát bökjük villára, és ezzel a 'fokhagymás' villával jól keverjük össze a nyersanyagokat. Távolítsuk el a fokhagymát, öntsük az öntetet a salátára és jól keverjük el.

  • Töltött fasírt

    Töltött fasírtA sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt vékonyan beolajozunk. A kicsi paprikákat megmossuk, a csumáját kivágjuk, és megtöltjük a vékony csíkokra vágott sajttal. A fasírthoz valókat jól összegyúrjuk, elosztjuk 6 részre. Egy adagot a kezünkbe veszünk, és a tenyerünkön kilapítgatjuk, egy megtöltött paprikát körbevonunk a hússal. Rárakjuk a lemezre, a többi fasírthússal ugyanígy járunk el. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.Amíg a fasírt sül, elkészítjük a köretet. Közepes lángon felhevítjük az olajat, belerakjuk a fokhagymát, meg a köménymagot, és 30 másodpercig kevergetjük.

  • Barackos – joghurtos kocka

    Hozzávalók:

    A piskótához: 5 tojás, 2 ek víz, 7,5 ek porcukor, 7,5 ek liszt, 1/2 csomag sütõpor

    A krémhez: 3 dl tejszín, 2 kis pohár barackos joghurt, 4 nagyobb darab õszibarack (meghámozva, kis kockára vágva), 1,5 tasak zselatinpor

  • Padlizsán pizzasütõ módra

    Hozzávalók:

    4 db padlizsán, 4 dl sûrített paradicsom, 25 dkg tonhalreszelék sós vízben (NEM olajban!), 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál oregánó, 1 mokkáskanál kakukkfû, 1 mokkáskanál rozmaring, õrölt kömény, bors, só

  • Olivabogyós oregánós spagetti

    Hozzávalók: 40 dkg spagetti, 20 dkg paradicsompüré, 20 dkg tonhal (olajos), 1 gerezd fokhagyma, 2 ek oregánó (szárított), 1/2 ek peperoncino paprika, 1 ek extra szûz olíva olaj.

  • Hagyma saláta

    Hozzávalók: hagyma 2 fej, zöldpaprika 0.5 kg, sós ecetes víz 3 dl, cukor 2 kocka.