2024.04.24. - György

Pudingos-epres gyümölcstorta

Pudingos-epres gyümölcstorta
Pudingos-epres gyümölcstortaA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral és az ecettel kemény habbá verjük, majd kis adagonként, kézi habverővel beleforgatjuk a liszttel összeszitált sütőport, és fokozatosan hozzáadogatjuk a tojások sárgáját és az étolajat is. A tésztát egy zsírozott-lisztezett gyümölcstorta-formába öntjük, és 160 fokon (légkeverésen) kb 10-13 perc alatt aranysárgára sütjük. A tésztát kihűtjük, majd tálra borítjuk. Közben elkészítjük a pudingot a tasakon jelzett hagyományos módon, és a kihűlt torta mélyedését megtöltjük a langyos krémmel.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Miután a puding megszilárdult, rátesszük a félbevágott eperdarabkákat, végül a csomagolás hátoldalán leírtak szerint elkészítjük a zselét, és a torta tetejére csorgatjuk úgy, hogy teljesen befedje a gyümölcsöket. Tálkalás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.

Hozzávalók:

Piskótához:
- 3 tojás
- 5 ek. liszt
- 4. ek cukor
- 2 ek. étolaj
- fél cs. sütőpor
- 1 ek. 10 %-os ecet

Töltelék:
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 4 ek. cukor

Tetejére:
- eper (tetszés szerinti mennyiség)
- tortazselé

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!