2024.03.19. - József, Bánk

Csokis-meggyes torta

Csokis-meggyes torta
Csokis-meggyes tortaÖt tojássárgát 5 evőkanál porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 5 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót és az 5 tojásfehérje felvert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 C-on 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral felfőzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük az étcsokoládét. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. A kihűlt tésztára a krém felét rákenjük, majd rátesszük a meggyet és a krém másik felét is rásimítjuk. Hűtőbe tesszük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, beletesszük az olajat és rákenjük a krém tetejére, majd 2 órára ismét hűtőbe tesszük.

Hozzávalók:

- 5 tojás
- 5 kanál liszt
- 5 kanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl olaj
- 2 kanál kakaópor

Krém:

- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 3 kanál cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 7 dl tej
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 kanál kakaópor
- 1 kis üveg meggy
- 15 dkg tortabevonó
- olaj
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!