2024.04.25. - Márk

Sült csülök töltve

Hozzávalók:

- 2,5 kg sovány csülök
- 1 ek só
- 1 tk egész bors
- 3 gerezd fokhagyma

Töltelékhez:

- 25 dkg darált sertéshús
- 8 dkg rizs
- 2 ek olaj
- 1 tk só
- 1 mk õrölt bors
- 2 mk majoránna
- 1 db közepes vöröshagyma
- 1 db tojás

Sütéshez:

- 1 ek olaj
- 1 dl sör
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A csülköt a sóval, borssal és a fokhagymával feltesszük fõni, és addig fõzzük, míg a csontot ki nem tudjuk húzni belõle (kb. 3,5 óra). Amíg fõ a csülök, elkészítjük a tölteléket. A megfõtt csülökbõl kihúzzuk a csontot és a helyére betöltjük a tölteléket.

Tûzálló tál alját kikenjük olajjal, belehelyezzük a csülköt és elõmelegített sütõben 200 fokon, idõnként sörrel meglocsolva, pirosra sütjük. A bõre így lesz ropogós.

A töltelék elkészítése:

A vöröshagymát apró kockára vágjuk és az olajon a rizzsel együtt megpároljuk.
Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a darált húst és tovább pároljuk, míg a hús kifehéredik.

Amikor a hús is megpárolódott, beletesszük a fûszereket (só, bors, majoránna). Kevés vízzel addig fõzzük, míg a rizs megpuhul. Zsírjára sütjük, majd félretesszük hûlni.
Amikor langyos, hozzáadjuk az egész tojást és jól összekeverjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!