- 25 dkg margarin
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 sütõpor
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja+leve
- csipet só
- ízlés szerint apróra vágott dió, mandula, mazsola vagy meggy, cukrozott narancshéj
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A lisztet és a sütõport összekeverem, belereszelem a citrom héját. A margarint felhabosítom a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a csipetnyi sót. Nagyon jól kikeverem. Belekanalazom a túrót, a lisztes keveréket és a citrom levét hozzáöntöm.
Belekeverem a mandulát, mazsolát stb. Kikent, kilisztezett õzgerinc vagy kuglófformába öntöm. Elõmelegített sütõben 200-225°C-on megsütöm. Tûpróbával nézzük meg, hogy megsült-e. Ha kicsit kihûlt, borítsuk ki, és ízlés szerint díszíthetjük porcukorral vagy csokimázzal.