- 50 dkg sóska
- 5 evõkanál étolaj
- 5 evõkanál liszt
- 6-7 evõkanál kristálycukor
- 6 dl víz
- 2 dl tej
- csipetnyi só
- 4 db tojás
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A sóskát alaposan megmossuk, és vágódeszkán nagyjából összedaraboljuk.
Egy viszonylag széles aljú lábasban az étolajból és a lisztbõl világos rántást készítünk, majd a tûzrõl levéve belerakjuk a sóskát, ráöntjük a cukrot, a csipetnyi sót, és alaposan összevegyítjük.
Ezután visszatesszük a tûzre, és állandó kevergetés mellett addig pároljuk (kb. 5 perc), amíg a sóska eleven zöld színe megváltozik. Ekkor felöntjük a tejes vízzel, és forráspontig fõzzük (újabb 5 perc), majd botmixerrel pürésítjük a levest.
Végül 4 különbözõ helyre egészben beleütjük a tojásokat, amiket néhány perc alatt keményre fõzünk a levesben.