2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Sóskaleves

Hozzávalók:

- 50 dkg sóska
- 5 evõkanál étolaj
- 5 evõkanál liszt
- 6-7 evõkanál kristálycukor
- 6 dl víz
- 2 dl tej
- csipetnyi só
- 4 db tojás
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A sóskát alaposan megmossuk, és vágódeszkán nagyjából összedaraboljuk.

Egy viszonylag széles aljú lábasban az étolajból és a lisztbõl világos rántást készítünk, majd a tûzrõl levéve belerakjuk a sóskát, ráöntjük a cukrot, a csipetnyi sót, és alaposan összevegyítjük.

Ezután visszatesszük a tûzre, és állandó kevergetés mellett addig pároljuk (kb. 5 perc), amíg a sóska eleven zöld színe megváltozik. Ekkor felöntjük a tejes vízzel, és forráspontig fõzzük (újabb 5 perc), majd botmixerrel pürésítjük a levest.

Végül 4 különbözõ helyre egészben beleütjük a tojásokat, amiket néhány perc alatt keményre fõzünk a levesben.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!