
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A pörkölthúst 5 cm-es kockákra vágjuk, a sárgarépát vastag karikákra szeljük, a vöröshagymát és a fokhagymát apró szeletekre, a gombát szeletekre vágjuk.
Fõzés:
Egy megfelelõ edényben felmelegítünk négy evõkanál olajat, beletesszük a darabokra vágott marhahúst és minden oldalon megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, répát, majd lassú tûzön kevergetve kicsit megpirítjuk, majd megszórjuk 2 evõkanál liszttel és jól összekeverjük. Ezek után lassan kevergetve, fokozatosan adjuk hozzá a vörösbort, egészen addig, míg 3/4 részben ellepi a húsunkat, majd vízzel felengedjük, hogy teljesen ellepje.
Hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet, petrezselymet, szegfûszeget, ízlés szerint megsózzuk és borsozzuk. Kb.másfél órát fõzzük lassú tûzön, néha megkeverjük. Ha már majdnem teljesen puha a hús, akkor beletesszük a gombát és még kb. 15 percet fõzzük. Ha szükséges, akkor fõzés közben egy kis vörösbort önthetünk hozzá.
A burgundi marhapörköltet fõtt burgonyával vagy tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!