
“Öreg” répával is el lehet készíteni, de friss, ropogós sárgarépával az igazi. Nem csak én, de a fiam is imádja. Ráadásul sütés elõtt mindig az õ feladata, hogy a fûszeres olajjal megkenje a répákat.

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
2 csokor répa
2 evõkanál olíva olaj
1 nagy csipet só
1 teáskanál nádcukor
1 teáskanál mélange quatre epices (négyfûszer keverék: õrölt fahéj, szegfûszeg, gyömbér, szerecsendió keveréke)
csipet kömény
jó sok õrölt rózsabors
ízlés szerint chili (csak a felnõttek adagjára kerül)
A sárgarépát meg kell pucolni, majd hosszában félbe vágni – kisebbeket egyben lehet hagyni -, és vágott felükkel lefelé egy tepsire sorakoztatni. Az olíva olajat össze kell keverni a sóval, a nádcukorral valamint a fûszerekkel és egy (szilikonos) ecsettel vékonyan meg kell kenni a répákat. 200 fokos sütõben 20-30 perc alatt meg kell sütni.
Alkalmas köretnek, de mi (én és a fiam) vacsorára benyomtunk másfél csokor répát. Szeretem, ha a gyerekem zöldséget eszik.
Myreille
