rss
  • Péter-Pál szelet

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 12 tojás, 18 dkg liszt, 5 dkg reszelt csokoládé, 36 dkg vaníliás cukor.

    loading...

    A töltelékhez: 24 dkg darált dió, 24 dkg vaj, 16 dkg porcukor, 2 dl tej,

    A 12 tojás sárgáját 36 dkg vaníliás cukorral habosra keverjük. 18 dkg liszt, 5 dkg reszelt csokoládéval kikeverjük és a 12 tojás fehérje felvert habját hozzákeverjük. Két egyforma tepsiben kisütjük. A töltelék: 24 dkg darált diót, 2 dl tejjel leforrázunk. Amíg kihûl, 24 dkg vajat, 16 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadjuk a darált diót és jól összedolgozzuk. A kisült tésztákat a töltelékkel megkenjük, egymásra fektetjük és a tetejét reszelt csokoládéval meghintjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Magyaros rakott csirke

    Hozzávalók:

    margarin, burgonya, csikemell filé, hagyma, paprika, paradicsom, karfiol, vagy brokkoli, só, bors, tejföl, tojás, víz.

  • Málnás sárgarépalé

    Hozzávalók: Személyenként 5 dkg málna, 10 dkg reszelt sárgarépa, 1 dl tej, 1 kiskanál citromlé.

  • Almás kukoricasaláta

    Az almát gyaluld csíkokra és locsold meg citromlével. Add hozzá a kukoricát és a csíkokra vágott sajtot. Locsold rá a kefírt, add hozzá a cukrot, lazán keverd össze, s tedd egy órára hûvös helyre érni.

  • Rizses gombaleves

    Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetõleg barna) rizs, 2 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 teáskanál só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi õrölt bors, fél pohár tejföl, vegeta.

  • Csokoládés eper-parfé

    Hozzávalók: 25 dkg csokoládéfagylalt, 25 dkg csokoládé tejszínkrém, 23 dkg eperfagylalt, 23 dkg eper tejszínkrém, 5 dkg gyümölcsdísz.

  • Gombás lecsó

    Hozzávalók: 75 dkg paprika, 25 dkg gomba, 2 nagy fej hagyma, 2 nagy paradicsom, 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1-1 evõkanál Vegeta és pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, bors, só.

  • Karfiolfõzelék

    1 kg friss, fehér karfiolt zöldjétõl megszabadítva szedjünk szét rózsáira, folyó vízben mossuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. A torzsáját vastagon hámozzuk meg, és felszeletelve ezt is tegyük hozzá. Keverjünk bele 1 evõkanál apróra vágott petrezselymet, és 1 evõkanál étolajon, lángterelõ felett dinszteljük pár percig.

  • Citromos rántott szelet

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb vagy karaj (csont nélkül), 2 citrom, 1 db egész tojás, só és törött fekete bors ízlés szerint, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Olasz gombasaláta - insalata di funghi

    Hozzávalók: 25 dkg apró erdei gomba, 1 kis fej lilahagyma 5 dkg majonéz, 3 ek tejföl, 2 tk citromlé, 1 ek fehérbor, 1 tk mustár, só, frissen õrölt feketebors.

  • Húsvéti tojáskenyér

    Hozzávalók: 1 téglalap alakú kenyér, 3-3 piros és sárga kaliforniai paprika, 2 paradicsom, 10 dkg szeletelt ömlesztett sajt, 35 dkg krémsajt, 5 kemény tojás, 10 dkg magozott olajbogyó, 3 ecetes uborka, 1 dl tejszín, 1-1 csokor petrezselyem, snidling, bazsalikom, 10 bazsalikomlevél a díszítéshez, só, frissen õrölt fekete bors.

  • Császár-spagetti (bacon)

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 10 dkg szeletelt császárhús (slicced bacon), 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 2 tojás, 1 mokkáskanálnyi törött fehér bors, 1 evõkanálnyi apróra vágott friss petrezselyemzöld, 1 evõkanál só;

  • Meggymártás

    Nyolcz személyre fél liter vizhez egy liter érett magolt meggyet vegyünk; tegyük azt forró vizbe és adjunk bele egy tojásnyi czukrot, mert ez igen savanyu; kevés sót hozzá.

  • Parasztos báránysültek nyárson

    Hozzávalók: 6 szelet bárányborda, 6 db virsli, 6 db bárányvese, 6 db gomba, 3 kisebb paradicsom, 1 dl olaj, só, bors, 1 citrom.

  • Mandula

    Hozzávalók:

    25 dkg darált dió, 20 dkg liszt, 22 dkg porcukor, 1 cs. ráma, 2 kanál rum, 2 kanál kakaópor, 2 dl tej, 2 evõkanál liszt, 1 evõkanál cukor, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor

  • Sült alma

    Hozzávalók: 4 db. édes alma, dió, méz, porcukor.

  • Pulykasaláta

    Hozzávalók: 1 fej jégsaláta, 1 fej vörös saláta, 1 fej zöldsaláta, 15 dkg csemege kukorica, 15 dkg uborka, 5 db paradicsom, 0,5 dl. 10 %-os ecet, 10 dkg. sárgarépa reszelék, 50 dkg pulykamell, só.

  • Csirkés saláta

    Hozzávalók:

    2 db csirkemellfilé, 3 ek. olaj, 50 dkg orsótészta, 1 kis konzerv zöldbab, 2 db erõs paprika, 1 csokor snidling, 1 db citrom leve, 3 ek. szójaszósz

  • Szardellás sült sertés

    Hozzávalók:

    4 sertésnyelv, 8 szelet sliced bacon (vagy vékony szelet füstölt házi szalonna), 5 dkg vaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa (kb. 15 dkg), 1 szál gyökér (kb. 15 dkg), 1-2 szelet zeller (kb. 10 dkg), 1 dl enyhe ecet (5%), 1 evõkanál szardellapaszta, 2 babérlevél, szemes bors, só

  • Spenótlepény

    A spenótot sokan nem szeretik, de így lepényként az íze is kicsit elfogadhatóbb.

  • Egzotikus máj

    Hozzávalók: 2 nagy libamáj vagy személyenként 3-4 csirkemáj, szegfûszeg, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 kanál finom teavaj, 1 dl tej, só.

loading...