rss
  • Barna rizses brokkoli, fõtt tojással

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 20 dkg brokkoli, 5 dkg barna rizs (a rizst fõzés elõtt 15 percre forró vízbe kell áztatni, majd lecsöpögtetés után lehet a recept szerint elkészíteni), 1 db 3 perces lágy tojás, só, õrölt fehér bors, aprított petrezselyemzöld - ízlés szerint.

    Tedd fõzõedénybe a rózsáira szedett brokkolit, add hozzá a vízbe áztatott barna rizst, majd fûszerezd ízlés szerint. Tedd fel annyi vízzel fõni (kb. 20 perc fõzési idõ kell neki), amennyi ellepi a keveréket. Tálaláskor tedd a tetejére a lágy tojást félbe vágva.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tojásos kukoricaleves

    Hozzávalók: 2 doboz konzerv vagy 1 csomag mirelit kukorica, 2 dl száraz fehérbor, 4 db tojás, 1 csokor zeller, fél pohár tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, vegeta.

  • Zserbó recept

    Zserbó receptElkészítése:
    A tejet langyosítsd fel, keverd el benne a cukrot, majd futtasd fel benne az élesztőt. Ha felfutott, a liszttel, a tojással és a porcukor nagyobbik részével – 15 dekával -, valamint az olajjal keverd simára, majd tedd félre kelni. Ha megkelt, szedd három egyenlő méretű gombócra – ha esetleg négy réteget szeretnél, akkor négyre, csak arra figyelj, hogy az alapanyagok mennyiségét is növelned kell -, majd nyújtsd ki ezek közül az elsőt, és tedd kivajazott tepsibe.

  • Áfonyás-joghurtos muffin

    Hozzávalók 12 db-hoz: 15 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott), l 25 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt, 1 tojás, 1 teáskanál sütõpor, 1,5 dl olvasztott margarin 10 dkg gyümölcscukor, 2 dl joghurt.

  • Egres mártás

    Hozzávalók: 50 dkg. egres, 4-5 ek. cukor, 1 ek. liszt, 1,5-2 dl tej, 1 csipet só.

  • Brassói libamell

    Hozzávalók: egy 1 kg-os libamell, 15 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg hordós káposzta, 50 dkg burgonya, 2 dl tejföl, só, kiskanálnyi pirospaprika.

  • Chilipaprikás sügér

    Hozzávalók: 4 db 50-60 dkg-os sügér, 4 gerezd fokhagyma, 4 zöldhagyma, 1 fej vöröshagyma, 4 szál kakukkfû, fél chili paprika, 1 kávéskanál õrölt fekete bors, 1 citrom kifacsart leve, 1 csokor petrezselyem, 2 evõkanál olívaolaj, 4 babérlevél néhány szem szegfûbors, durva szemcséjû só.

  • Piskótából készült húsvéti csibe

    Hozzávalók:

    20 darab csibéhez:

    - 50 dkg piskótatalér
    - 1 dl tej
    - 20 dkg margarin
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 5 dkg kókuszreszelék
    - 5 dkg étcsokoládé
    - piros zselécukor
    - sárga élelmiszerszínezék

  • Sajtos perec

    Sajtos perecA sóval és a szalalkálival elkevert lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és a tejföllel összegyúrjuk úgy, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Fóliába csomagolva hűtőszekrényben egy órán át pihentetjük. A pihentetett tésztát fél centiméteres vastagságúra nyújtjuk, és perecszaggatóval kiszúrjuk. A pereceket kikent tepsibe, nem túl szorosan egymás mellé helyezzük, a felvert tojással megkenjük, a reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőbe téve magas hőmérsékleten 200 C fokon aranysárgára sütjük.

  • Borjúpörkölt

    Hozzávalók: 1 kg kockára vágott borjúhús, 1 fej hagyma, 3-4 evõkanál olaj, 1-1 zöldpaprika, paradicsom, só, pirospaprika, csipet köménymag, ízlés szerint kevés Worchester mártás.

  • Rakott hús gombával

    Hozzávalók: 8 szelet sertésborda (vagy tarja, esetleg baromfi), 30 dkg gomba, 20 dkg fõtt, füstölt tarja, 5 dl besamelmártás, 15-20 dkg (füstölt) sajt, só, bors, liszt, olaj, petrezselyem.

  • Fetasajttal töltött csirkemell, olívás, padlizsános rizzsel

    Hozzávalók: csirkemell 70 dkg, cukkini 1 db, olívabogyó 1 dkg, paradicsom 4 db, petrezselyem 1 csokor, rizs 0,5 kg, sajt (feta) 10 dkg, só, tojás 2 db, vaj 5 dkg, zabpehely 5 dkg, zsálya.

  • Füge gyógybor

    1 kg fügét apróra összevágunk. Egy 7-8 l-es uborkásüvegbe 1 dkg élesztõt, 1 dkg borkõsav port teszünk majd ráöntjük az apróra vágott fügét. 5 liter vizet 1kg cukorral felforralunk, ha kihült ráöntjük az uborkásüvegben lévõ anyagokra.

  • Ananászos csirkemell

    Hozzávalók: egy ananász (konzerv), négy csirkemell, fõzõtejszín, vöröshagyma, só, bors, húsleves.

  • Májszelet roston

    Hozzávalók: 12 dkg máj, étolaj a bekenéshez, ízlés szerint só.

  • Fûszeres pisztráng gombatöltelékkel

    Hozzávalók: 4 db pisztráng, 1 citrom leve, só, feketebors, 1 csomó turbolya, 1 csomó tárkony, 25 dkg vargánya, 1 közepes nagyságú hagyma, pirospaprika, 2 evõkanál napraforgóolaj, 4 db alufólia.

  • Szalonnás lecsó

    Hozzávalók: 15 dkg húsos szalonna, 40 dkg hagyma, 1,2 kg zöldpaprika, 40 dkg paradicsom, 1 ek pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 kk cukor, só.

  • Édes-csípõs gyümölcsök

    Hozzávalók 4 személyre: 1 friss ananász, 20 dkg szilva, 1 mangó, 1-2 piros chili, 1/2 zöldcitrom leve és reszelt héja, korianderzöld.

  • Erdélyi gomba

    50 deka gombát (sampinyont vagy rókagombát) megtisztítunk, és cikkekre vágva kevés finomra vágott újhagymán meg 2 evõkanálnyi olajon sóval, törött borssal addig pároljuk, míg levét el nem fõtte.

  • Háromszéki komaleves

    Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 40 dkg sertéshús, 12 dkg vöröshagyma,
    30 dkg sertésvelõ, 5 dkg rizs, 4 dkg zsír, 3 dkg liszt, 2 dl tejföl, babérlevél, pirospaprika, törött bors, só.

  • Tízperces meggyleves hidegen készítve

    Hozzávalók: 1 l. meggybefõtt, 1 dl. tejföl, 2 ek. cukor, 2 dl. tej.