2024.04.20. - Tivadar

Juhtúrós újburgonya

Hozzávalók: 1 kg apró újburgonya, 3 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg juhtúró, só és õrölt fehér bors ízlés szerint.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az újburgonyát alaposan megmosom, ledörzsölöm (meghámozni nem szükséges). A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, zsírját kiolvasztom majd a pörcöt leszûröm. Egy evõkanál szalonnazsírral kikenek egy tepsit vagy tûzálló tálat, és beleöntöm a megsózott, héjas újburgonyát.

Rálocsolom a maradék szalonnazsírt, és az elõmelegített forró sütõben ropogós-pirosra sütöm. Közben a tejfölt simára keverem a juhtúróval, fûszerezem a fehér borssal, a sóval, majd a már megsütött burgonyára öntöm. A tetejére szórom a szalonnapörcöt, és annyi idõre teszem csak vissza a forró sütõbe, hogy a tejfölös juhtúró éppen csak ráolvadjon.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!