rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Juhtúrós újburgonya

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg apró újburgonya, 3 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg juhtúró, só és õrölt fehér bors ízlés szerint.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Az újburgonyát alaposan megmosom, ledörzsölöm (meghámozni nem szükséges). A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, zsírját kiolvasztom majd a pörcöt leszûröm. Egy evõkanál szalonnazsírral kikenek egy tepsit vagy tûzálló tálat, és beleöntöm a megsózott, héjas újburgonyát.

    Rálocsolom a maradék szalonnazsírt, és az elõmelegített forró sütõben ropogós-pirosra sütöm. Közben a tejfölt simára keverem a juhtúróval, fûszerezem a fehér borssal, a sóval, majd a már megsütött burgonyára öntöm. A tetejére szórom a szalonnapörcöt, és annyi idõre teszem csak vissza a forró sütõbe, hogy a tejfölös juhtúró éppen csak ráolvadjon.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Süllõ fokhagymás fûszervajjal

    Hozzávalók: három süllõ, 10 dkg vaj, 5 gerezd fokhagyma, só.

  • Szalonnás rostélyostekercs

    Hozzávalók: 1 kg rostélyos, 10 dkg füstölt szalonna, zsír, törött feketebors, kevés liszt, só, 1 dl fehérbor, 1 dl húsleves.

  • Édes-savanyú mártás

    Hozzávalók: 3 gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma, 3 evõkanál cukor, 3 evõkanál borecet, 3 evõkanál ketchup, 3 evõkanál szójaszósz, 3 evõkanál narancslé, 3 evõkanál konyak, 4 kiskanál kukoricaliszt, 1 ízlés sz. csilipaprika.

  • A császárné levese

    Hozzávalók: 1 egész tyúk, 35 dkg csirkemáj, zúza, szív vegyesen, 2 szál sárgarépa 1 szál petrezselyemgyökér, 1 fej hagyma, fél karalábé, fél zeller, 10 dkg zöldborsó, 15 dkg spárga, 10 dkg levestészta, só, szemes bors.

  • Fokhagymás rakott csirke

    A sütõtepsibe lerakunk az aljára egy sor hajszálvékony baconszalonnát. Majd arra kerül a vékony karikára vágott burgonya. Aztán jöhet a tejszínes fûszerben pácolt csirkecomb.

  • Sonkás rúd

    Hozzávalók:

    1 csomag mexikói zöldségkeverék (450g.), 1 dkg vaj, 2 dl tejföl, 16 dkg majonéz, mustár, bors, citromlé, 3 púpozott evõkanál zselatin, 5 db szép téglalapalakú gépsonka, 6 db kemény tojás

  • Hideg sárgadinnyeleves

    Hozzávalók: 1 cukordinnye, 4 dl joghurt, 2 dl tejföl, 5 ek cukor, csipetnyi só.

  • Amaretto kekszek

    Hozzávalók kb. 150 darabhoz: 300 g hámozott, darált mandula, 1-2 evõkanál Amaretto likõr (mandulalikõr), 2 friss tojásfehérje, 500 g porcukor.

  • Banánleves

    Hozzávalók: 2 banán, 1 liter tej, 4 babapiskóta, 2 evõkanál cukor.

  • Francia öntet

    Hozzávalók: 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál fehér borecet, 1 kiskanál mustár, késhegynyi só, frissen õrölt bors.

  • Kukoricás-grízes ragu

    Hozzávalók: 4 csésze tej, 1 csésze gríz, 1 üveg kukoricakonzerv, 2 és fél csésze reszelt sajt, 6 mogyoróhagyma felaprítva, 1 nagy tojás, fél teáskanál só, fél teáskanál szárított kakukkfû, negyed teáskanál feketebors.

  • Gesztenyével töltött pulyka

    Hozzávalók: 1 db fiatal pecsenyepulyka, fél kg fõtt gesztenye, negyed kiló darált hús, 1 áztatott, kifacsart zsemle, 1 tojás, só, bors, reszelt szerecsendió, 1 kanál zsír.

  • Borjú-becsinált

    Hozzávalók: 1 kg kockára vágott borjúhús, 1 csésze mélyhûtött vegyes zöldség, tavasszal ugyanennyi borsó, kockára vágott új karalábé, darabokra vágott spárga, 3 kanál olaj, kevés liszt, só, pár csepp citromlé, csipet bors.

  • Bounty szelet

    A tésztához: 15 dkg porcukor, 25 dkg liszt 1 tojás, 1/2 cs. Rama margarin, 1 cs. sütõpor, 1 ek. kakaó. A kókuszos töltelékhez: 6 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 25 dkg kókuszreszelék. A sárga krémhez: 6 tojássárgája 3 ek. liszt, 3 dl tej, 1/2cs. Rama margarin 15 dkg porcukor. A mázhoz: étcsoki tortabevonó.

  • Hering saláta

    Hozzávalók: 2 nagyobb hering, 1 fej saláta, 1 csomó újhagyma, 2-2 db paradicsom, zöldpaprika, 3-3 evõkanál borecet, és salátaolaj, só, cukor, õrölt bors.

  • Bolognai sós fánk

    Elkészítés: Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztõt. A vajat a kovásszal a maradék tejjel és a liszttel összekeverjük. Megsózzuk. Duplájára kelesztjük, majd néhány órára a hûtõszekrénybe tesszük. A tésztát 3mm vastagra nyújtjuk, 6x6 cm-es négyzeteket vágunk. Bõ olajban aranysárgára sütjük.

  • Kantoni Fu-yung tojás

    Hozzávalók: 6 tojás, 1 kisebb gyömbér reszelve, 5-6 közepes gomba felszeletelve, 3 újhagyma.

  • Gesztenyés almatorta

    Hozzávalók: 1 db kör alakú piskótalap, 2 evõkanál baracklekvár, 1 csomag gesztenyemassza, 1 kg alma, 1 citrom leve, 10 dkg cukor, szegfûszeg, fahéj.

  • Gombával töltött paprika

    Hozzávalók: 50 dkg zöldpaprika, 15 dkg gomba, 20 dkg rizs, 15 dkg paradicsompüré, 1 kanál zsír, 1 tojás, 1 fej hagyma, só, 1 kanál cukor, törött bors.

  • Kirántott alma szeletek

    Fél liter liszt, 3 tojás, kevés só, kis cukor, 1 deci kevés vízzel kevert borból folyékony, de nem híg tésztát keverünk.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...