2024.04.25. - Márk

Párolt ördöghal

Hozzávalók: 30 dkg ördöghal filé, 8 nagy cikórialevél, õrölt sáfrány, chili, olaj, tengeri só, õrölt bors, frissen tartó fólia.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A cikórialeveleket a párolóban 100 fokon két percig blansírozzuk (leforrázzuk), majd hideg víz alatt hirtelen lehûtjük. A cikórialeveleket frissentartó fóliára egymás mellé fektetjük. A halfilét sóval és sáfránnyal ízesítjük és a cikórialevelekre helyezzük.

A fólia segítségével a leveleket a hal köré tekerjük. A fóliát eltávolítjuk és a tekercset egy lyukas párolótálra helyezzük. 85 fokon 8 percig pároljuk, majd szeletekre vágjuk és sóval, színes borssal és chilis olajjal fûszerezzük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!