2024.04.18. - Andrea, Ilma

Tojással rakott zöldbab

Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 4 tojás, 2 dl tejföl, 1 evõkanál olaj, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított zöldbabot vágd 2-3 centiméteres darabokra. Sós vízben fõzd puhára, majd szûrd le. Fõzd keményre a tojásokat; a vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikát karikázd fel.

Rakd a zöldbab felét olajjal kikent üvegtálba, tedd rá a hagyma- és tojáskarikákat. Sózd meg, és tedd rá a maradék zöldbabot. Tedd a tetejére a paprika- és paradicsomkarikákat, és öntsd le tejföllel. 200 fokos sütõben süsd 50-60 percig.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!