rss
  • Halpástétom

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 doboz olajos szardínia, 1 csokor zöldhagyma, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 2 evõkanál darált dió, 1 evõkanál paradicsom püré, kevés só.

    A szardínia olajos levét leöntjük, a halat villával összetörjük. A zöldhagymát apróra vágjuk és a vajon megpároljuk. Levesszük a tûzrõl, összekeverjük a hallal, a dióval, a paradicsom pürével, és ízlés szerint sózzuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Újházy-tyúkhúsleves

    Hozzávalók: 1 kg tyúkhús, 100g kelkáposzta, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 fej hagyma, 10-15 szem bors, 1 mk. sáfrányos szeklice, 2 gerezd fokhagyma, só, 400g vegyes leveszöldség, 100g gomba, 100g karfiol/spárga, 100g zöldborsó (mélyhutött), 50g cérnametélt, néhány szál petrezselyem;

  • Egész liba sütve

    Hozzávalók: 1 db pecsenye liba, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés pirospaprika, l pohár víz, só.

  • Török túrókrém

    Hozzávalók: 1/8 l tej, 3 dkg õrölt kávé, 5 dkg vaj, fél kg túró, 4 ek rum, 8 dkg cukor, reszelt csokoládé.

  • Grillcsirke olaszosan

    Hozzávalók: 2 db kicsi csirke, 1 teáskanál paradicsompüré, 2 teáskanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors, rozmaring, kakukkfû, bazsalikom, 1 szál friss zellerzöld, 10 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt, ízlés szerint só.

  • Sárga mandulás rizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 2 tyúkhúsleves-kocka, 20 dkg sárgarépa, 5 dkg mazsola, 5 dkg tisztított fehér mandula, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál kurkuma, 1 mokkáskanál õrölt szegfûbors, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, só (ízlés szerint).

  • Házi készítésû croissant

    Hozzávalók:

    - 60 dkg rétesliszt
    - 3,5 dkg olvasztott vaj
    - 2,5 dkg friss élesztõ
    - 2,5 dl langyos víz
    - 1 teáskanál só
    - 7,5 dkg porcukor
    - 2 evõkanál holland kakaó
    - 30 dkg hideg vaj
    - tojás a kenéshez

  • Zsályás fehérbab leves

    Hozzávalók: 35 dkg burgonya, 50 dkg nagyszemû fehérbab, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 liter zöldségleves (kockából), 1 dl tej, 1 babérlevél, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 6 zsályalevél, frissen õrölt fekete bors, só.

  • Klasszikus tejberizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 4 dkg vaj, tej, cukor, só.

  • Párizsis sajtsaláta

    Hozzávalók: 20 dkg sajt (ementáli), 20 dkg minõségi marhapárizsi, 1 csomó retek, 1 zöld kaliforniai paprika, 200 g zsírszegény joghurt, 3 ek majonéz, cukor, 2 vöröshagyma, 1 csokor metélõhagyma, só, fehér bors.

  • Sajtos-sonkás rizspogácsa

    Hozzávalók: 3 dl fõtt rizs (maradék is lehet), 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 db egész tojás + 1 tojássárga, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, 3 dkg vaj (vagy margarin), kis fej vöröshagyma, mokkáskanálnyi törött fehér bors, teáskanálnyi csípõs mustár, ízlés szerint só, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Almás gombóc

    Elkészítés:

    Az almát meghámozzuk, magházát kivágva apróra vágjuk. Összekeverjük a lágy vajjal, darával, tejjel, cukorral, tojásokkal, kevés sóval, annyi zsemlemorzsával, hogy gombócokat formálhassunk belõle, majd fél órát állni hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon. Lobogva forró vízbe tesszük. Amikor feljönnek a felszínre, még 4-5 percig fõzzük. A tálalótálat vékonyan megolajozzuk, morzsával kihintjük, hogy a gombócok le ne ragadjanak. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

  • Sárgaborsó leves

    Sárgaborsó levesA borsót megmossuk, néhány órára beáztatjuk,(de lehet hagyni egy egész éjszakára is, annál gyorsabban megfő) majd tiszta vízben feltesszük főni. Amikor forr, leszedjük a habját. A hagymát megtisztítjuk. A borsót az egész hagymával, a babérlevéllel, a leveskockával megfőzzük (vigyázva, hogy a borsó ne főjön szét). A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, a forró olajon megfuttatjuk. Ha kész a borsó, kidobjuk a hagymát, beletesszük a felkarikázott kolbászt, a fokhagymát, erős paprikát. Összeforraljuk, hogy a kolbász íze-színe kioldódjon.

  • Tavaszi saláta

    Hozzávalók: 2 szál petrezselyemgyökér, 2 fej lilahagyma, 2 piros kaliforniai paprika, 1 db cukkini, 1 db padlizsán, 3 evõkanál extra szûz olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál bazsalikom pesto, 2 evõkanál fenyõmag, só, darált bors, 8 szelet kecskesajt.

  • Paradicsomos káposzta

    A fejes káposztát csíkokra vágom és felteszem köménymagos vízbe fõzni. Közben kis olajon 1-2 kanál lisztet pirítok (nem barnára), ráöntök 2 kicsi doboz paradicsomkonzervet (vagy paradicsomlevet) és vízzel felengedem.

  • Bolognai hús

    Hozzávalók: 50 dkg marhahús, 25 dkg spagetti, 1 evõkanál vaj, 2 paradicsom, 10 dkg sajt, 2 dl tejföl, só, bors.

  • Rakott vajbab

    Hozzávalók: 1 kg zöldbab, 2 ek. étolaj, 20 dkg virsli, 2 db tojás, 1 dl energiaszegény tejföl, 3 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem.

  • Tonhalas pillangótészta (Farfalle al tonno)

    Hozzávalók: Fél kiló pillangótészta (farfalle), 6 articsókaszív (konzerv), 3 dkg kapribogyó, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 10 dkg tonhalkonzerv, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl húsleves, 5 ek olaj, só, bors.

  • Mézes-mázos datolyás alma

    Hozzávalók: egy marék, apróra vágott datolya, 2 és fél dl méz ,2 kanál darált dió ,1 citrom lereszelt héja ,2 evõkanál zsemlemorzsa ,1 teáskanál fahéj ,6 alma ,2 evõkanál olvasztott vaj

  • Tojásos paradicsom

    Nyolc közepes, kemény paradicsomnak a szárral ellentétes oldaláról egy-egy vékony lapot levágunk, belsejét kikaparjuk, csak vékony húsréteg maradjon. A belsejét sóval, õrült borssal, szurokfûvel meghintjük, és borsónyi vajdarabot meg apró kockákra vágott fõtt füstölt húst rakunk az üreg aljára.

  • Töltött káposzta

    Hozzávalók: 80 deka sertés lapocka, 50 deka oldalas, 10 deka füstölt szalonna, 50 deka savanyú káposzta, 12 darab savanyított káposztalevél, 1 doboz pritamin, 1 doboz paradicsompüré, 20 deka rizs, 2 dl tejföl, só, õrölt pirospaprika, bors, 2 db marhahúsleves
    kocka, 2 evõkanál zsíros rántás.