2024.04.25. - Márk

Ínyenc csicsóka

Hozzávalók: 1 kg csicsóka gumó, 1 dl olívaolaj, tengeri só, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, 10 dkg reszelt füstölt sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csicsókát vízzel és kefével megtisztítjuk, lesikáljuk (nem hámozzuk). Hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk.Tepsibe tesszük, sózzuk ízlés szerint, meglocsoljuk az olívával. Rászórjuk az apróra vágott fokhagymát. Jól összekeverjük. Ráöntjük a tejszínt, megszórjuk a reszelt sajttal. Forró sütõben kb. 20 perc alatt puhára sütjük. Akkor jó, mikor a sajt megpirul. Gyors vacsorának nagyon finom, vagy bármilyen húsféléhez köretként tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!