rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Tonhalkockák

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg tonhalfilé, só, koriander, durvára õrölt feketebors, olaj.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Két centi vastag szeletekre vágom a tonhalat. Durvára õrlöm (pl. mozsárban) a koriandert. A halfilészeleteket megszórom sóval, korianderrel és borssal, valamint megöntözöm olajjal. Húsz percig pihentetem, majd serpenyõben, vagy grillrácson mindkét oldalon (2-2 percig) megsütöm. A szeleteket 2x2 centis kockákra vágom és egy egy fogvájót szúrok beléjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rakott krumpli franciásan

    Hozzávalók:

    - 1 kg krumpli megfõzve, felkarikázva
    - 3 tojás
    - 3 fõtt tojás
    - 3 dl tejföl
    - só
    - bors
    - szerecsendió
    - vaj
    - zsemlemorzsa

  • Marokkói csirke

    Hozzávalók:

    2 csirkemell feldarabolva, 1 evõkanál méz, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 fej nagyobb hagyma, 2 citrom leve, só, 1 marék mazsola, 1 marék aszalt szilva, olaj a tajine kikenéséhez, 1 dl víz, 1 dl muskotályos fehérbor



  • Bundás banán

    A banánt 2-3 cm-es darabokra szeleteljük, kevés fahéjas porcukorral meghintjük, átforgatjuk. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a sört, az olvasztott vajat, a lisztet, egy csipet sót. Az egészet elkeverjük, konyharuhával letakarva 1 óráig állni hagyjuk, míg a tészta egy kicsit felhabzik.

  • Ánizsos párolt kacsa

    Hozzávalók 4 személyre: 1 db kisebb kacsa, 5 ek. szójamártás, 60g kacsazsír, 1 db póréhagyma, 3 db csillagánizs, egész bors, só, 1 kk. finomra vágott gyömbér, 50 ml rizsbor ( vagy száraz fehérbor), 100 g friss csiperke gomba, 100 g konzerv bambuszrügy, 2 ek. étkezési keményítõ, 4 db újhagyma díszítésnek.

  • Izgara köfte

    Hozzávalók: 75 dkg darált marhahús, 1 fej hagyma, 2 szelet szikkadt kenyér, bors, kömény, só, olaj, Isot paprika.

  • Tormával töltött rántott szelet

    Hozzávalók: 4 szelet sertéscomb, 2 evõkanál ecetes torma, 2 evõkanál juhtúró, 1 evõkanál sûrû tejföl, kevés cukor, ízlés szerint só, 1 db egész tojás, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Serpenyõs almás-csirkemáj

    Hozzávalók: 4 szép lilahagyma, 50dkg alma, 3-4 ek olaj, 1 csokor zsálya, 40dkg csirkemáj, só,õrölt bors és 1 dl almabor.

  • Kapros-sajtos spagetti

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 5 dkg reszelt ementáli sajt, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 2 dkg vaj (vagy margarin), 2 csokor friss kapor,1 evõkanál finomliszt, 1 evõkanál só;

  • Pásztortarhonya

    Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg tarhonya, 80 dkg burgonya, 1 nagy fej hagyma, 1 kk. pirospaprika, só, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, negyedkiló füstölt kolbász.

  • Téli turmix

    Hozzávalók: 20-20 dkg narancs, banán, alma és grapefruit, 1 dl méz, 1 citrom, 1,5 liter tej.

  • Óriáskifli

    Hozzávalók: 2 óriáskifli, 4 deka vaj, 8 szelet párizsi, 2 szelet sajt, 15 deka kenõmájas, 8 szelet uborka, 2 zöldpaprika, 2 újhagyma, 2 paradicsom.

  • Különleges Waldorf-saláta

    Hozzávalók: 1 közepes zellergumó, 2 alma ,1 kiskanál citrom, 2 marék mazsola, durvára tört dió

    Az öntethez: 2 evõkanál majonéz, 2 evõkanál tejföl, 1 kiskanál mustár, bors, kevés só

  • Padlizsános kebap (Patlican kebap)

    Hozzávalók: fél kg kockázott báránylapocka, 2 padlizsán, 2 paprika, 2 paradicsom, 1 nagy fej hagyma, 1 ek margarin, só, bors, olaj a kisütéshez.

  • Gombás tejszínes csirke

    Hozzávalók: kb 8db csirkeszárny, 1 tasak Gombakrémlevespor (a nagytasakos, a poharasból 2-3tasak), 2dl tejszín (ha lehet hab tejszínt mert akkor krémesebb).

  • Eper flip

    Elkészítés:

    Az epret hagyjuk kiengedni, és turmixban pépesítjük. Az eperturmixhoz keverjük a citrom- és narancslevet, valamint a joghurtot és a tejet. Az édesítõporral édesítjük, és poharakba töltjük. Egy-egy jégkockát teszünk az italba, és tálaljuk.

  • Csipkebogyó szörp

    Hozzávalók: 1 kg csipkebogyó, 4 liter víz, 1-1,5 kg cukor, 10 g citromsav/liter.

  • Szalonnás rostélyostekercs

    Hozzávalók: 1 kg rostélyos, 10 dkg füstölt szalonna, zsír, törött feketebors, kevés liszt, só, 1 dl fehérbor, 1 dl húsleves.

  • Marhanyelv lengyel mártással

    Hozzávalók: 1 db nyers marhanyelv, 1 hagyma, 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa, 1 kanál zsír, fél csésze mandula, fél csésze mazsola, só, cukor, egész bors, 2 evõkanál liszt, citromlé.

  • Rántott kelkáposztatekercs

    Hozzávalók: 8 szép nagy kelkáposztalevél, 2 dl sûrû tejföl, 1 db tojás, 10 dkg reszelt sajt, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál pirospaprika, csipetnyi köménymag, só, törött bors ízlés szerint;

  • Avokádómártás halhoz vagy szárnyashoz

    Hozzávalók (kb.3 dl-hez): 1 nagy avokádó, 1 limonella húsa és leve, egy csipetnyi õrölt kurkuma, egy csipet chilipor, egy csipet szárított szurokfû, 1 kávéskanál finomra vágott fokhagyma.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...