2024.04.19. - Emma

Tojáshabos fasírt

Hozzávalók : 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál olaj, 50 dkg darált sertéshús (lehet a fele marha vagy szárnyas is), 1 tojás, 2 dl tej, 1 zsemle, 1 gerezd zúzott fokhagyma, só, õrölt bors, a töltelékhez: 10 dkg mélyhûtött zöldborsó, 10 dkg gépsonka, 4 tojás, 1 evõkanál olaj, a tetejére: 1 tojásfehérje, 1 evõkanál zsemlemorzsa.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vöröshagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk és egy evokanál olajon üvegesre pirítjuk. A darált húst a tojással, az elõzõleg tejbe áztatott és kifacsart zsemlével, a pirított hagymával, a fokhagymával, sóval, borssal összedolgozzuk. A húsmasszát alufólia lapra halmozzuk, és kb. egy centi vastagságú téglalappá formázzuk. A zöldborsót lobogva forró vízben 5 percig fõzzük, majd leszûrjük, és jól lecsöpögtetjük. A sonkát vékony csíkokra vágjuk.

A 4 tojást felverjük, egy evõkanál olajon lágy rántottát sütünk belõle, és a húsra terítjük úgy, hogy a húslap szélein kb. kétujjnyi kilátsszon. A zöldborsót és a sonkacsíkokat a tojás közepére szórjuk, és az alufólia segítségével feltekerjük, ahogyan a bejglit szokás. A tojásfehérjét félig felverjük, és a tepsibe fektetett hústekercset megkenjük vele. A tetejét a zsemlemorzsával egyenletesen megszórjuk, majd közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses sütõben 180 °C) kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Az elso15 percben a tetejét alufóliával könnyedén betakarjuk, nehogy a tojáshab és a morzsa megégjen.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!