rss
  • Brókersaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kis doboz csöves kukorica, 5 húsos paradicsom, 1 kis doboz gombafej, 20 dkg brokkoli (mélyhûtött), 4 keménytojás, 1,5 dl olivaolaj (extraszûz), 5 ek borecet, 2 tk só, 1/m mk frissen õrölt feketebors.

    loading...

    Az olajat, ecetet, sót és a borsot vinaigrette mártássá keverem. A brokkolirózsákat sós vízben "ropogósra" fõzöm (10 perc) és lecsepegtetem. Sós vízben megfõzöm a gombafejeket (15 perc) és lecsepegtetem. A kukoricacsöveket lecsepegtetem.

    A paradicsomot megmosom és felszelem. Egy salátástálban összekeverem az összes hozzávalót és nyakonöntöm a vinaigrette-öntettel. Tojásnegyedekkel díszítem és jól behûtve tálalom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Aszaltszilvás pároltrizs

    15-20 dkg aszalt szilvát pár órával (vagy egy éjszakára) hideg vízben áztatunk, majd kimagozzuk (ha magvas volt), és félbe vagy negyedekbe vágjuk.

  • Karácsonyi mézes

    Hozzávalók:

    25 deka melegített mézet, 1 egész tojást, 1 citrom reszelt héját, 2 késhegynyi fahéjport, 4-5 finomra tört szegfûszeget összegyúrunk 30 deka liszttel kevert 1 csomag Váncza-sütõporral.

  • Tükörtojás tejfölben

    Hozzávalók: tejföl 2 dl, tojás 6 db, só 1 késh.

  • Hagymás, ecetes gombasaláta

    Hozzávalók: 2 fej hagyma, 30 dkg csiperkegomba, vagy egy üveg gombakonzerv, 2 ek 20 %-os ecet, 2 kk só, 1 ek cukor, késhegynyi õrölt bors, 2 ek petrezselyemzöld, 1 ek olaj, Vegeta.

  • Florida Cocktail

    Hozzávalók: 5 cl grapefruitié 2,5 cl narancslé 2,5 cl citromlé, 2 kávéskanál porcukor.

  • Duna hullám

    Hozzávalók: 40 dkg margarin felolvasztva, 40 dkg cukor, 60 dkg rétesliszt,1 csomag sütõpor, 2 vaníliás cukor, 7 tojás, meggy, 5 dkg kakaó. Krém: 1 vaníliás pudingpor, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor. Tetejére: reszelt csokoládé.

  • Rakott húsos-gombás tészta

    Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, só, 25 dkg csõtészta, 30 dkg gomba, 4 közepes hagyma, 3 ek. olaj, 50 dkg darálthús, kb. 300 g. sûrített paradicsom, 2 babérlevél, sajt;

  • Kelbimbó westfaliai módra


    Hozzávalók: 250 g kelbimbó, 150 g bacon szalonna, 0,2 l húsleves, 0.1 l fehérbor, 750g burgonya, 200g cserkészkolbász, 0.2 l tejszín, só, fehérbors, szerecsendió.

  • Kivitorta

    KivitortaA margarint a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a 6 db tojássárgát és tovább keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. A tejszínt felverjük keményre, a tejfölbe belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromlevet, végül a tejszínt óvatosan hozzákeverjük. Megkenjük a kihűlt tortalapot és díszítjük kivivel. Tetejére tortazselét teszünk, amit a tasakon található leírás szerint készítünk el. Hűtőben tároljuk amíg a zselé rá nem dermed.

  • Barnára párolt savanyú káposzta

    Egy jó kanál zsírt fölolvasztunk egy lábasban s beleteszünk két kanál cukrot és barnára pirítjuk. Egy fél vereshagymát apróra vágva beletesszük a pitított cukorba s tovább pirítjuk a hagymával is.

  • Olasz mártás

    Hozzávalók: 25 dkg érett paradicsom, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelt petrezselyem.

  • Fokhagyma krémleves

    Hozzávalók:

    -1 vagy 2 fej fokhagyma megpucolva
    -1 nagyobbacska fej vöröshagyma
    -2 dl tejszín
    -2 evõkanál liszt
    -növényi olaj, lehetõleg oliva
    -só
    -bors
    -picike rozmaring
    -pirítós kenyér kocka

  • Pizza quattro stagioni

    Hozzávalók: 10 dkg mozzarella, 40 dkg paradicsom konzerv, 1 ek articsóka, 1 ek gomba (friss), 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg tonhal (olajos), 5-6 ek extra szûz olíva olaj, 1-2 csipet só, 1-2 csipet bors (õrölt), 80 dkg pizza tészta.

  • Sült szardellás gomba

    Hozzávalók: 50 dkg nagy sampinyon-gombafejek, 1 evõkanál szardellapaszta, 1 db egész tojás, 1 dl tej, 10-12 dkg finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma.

  • Tepsis cukkíni

    Hozzávalók: 2 db cukkíni, 1 csomag szója-granulátum, 4 db burgonya, 2 fej hagyma, 2 pohár tejföl, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 kávéskanál olaj, 1 evõkanál só, késhegynyi õrölt bors, 1 kávéskanál vaj, vegeta.

  • Csõben sült burgonya

    Hozzávalók:

    kb. 1 kg burgonya, 10 dkg vaj, 1 dl tej, 2 dl tejföl, 4 -5 szelet bacon, 20 dkg reszelt sajt, 3 gerezd fokhagyma, só, zöldfûszerek (zöldpetrezselyem, bazsalikom, snidling)

  • Anci sztrapacskája

    Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 1/2 kg burgonya, 1/2 kg juhtúró + tejszines Campig sajt, kis tej, 1 tojás, 20 dkg füstölt csemegeszalonna, 10 dkg füstölt császárszalonna, 2 dl tejföl, só, bors;

  • Mustáros kakasmell

    Hozzávalók:

    1 kakas melle (kb. 60-80 dkg), só, 3 dl olaj, 6 ek. mustár, 1 késhegynyi bors, 4-5 szegfûszeg, 2 kis fej vöröshagyma

  • Mezõdi József: Apostoli ételek

    88 oldal, kötve ajándék CD-vel 3500 Ft, ISBN 978 963 9887 10 7

    Mezõdi József, az Apostol együttes frontembere ezúttal nemcsak énekel, hanem mesél is. Életérõl, gyerekkoráról, külföldi turnéiról. Ételeirõl, amelyeket szeret, és amelyeket szívesen fõzne – ha fõzne. De a Remiz Étteremben, Alice mellett nem vállalkozik arra, hogy fakanalat ragadjon. Inkább énekel. Most viszont elárulja, hogyan és mibõl lesznek az egyszerûségükben nagyszerû ételek - például a legendás, Tordy Gézával együtt készített flekken, vagy a thai leveskülönlegességek.

  • Sárgarépa golyó

    Hozzávalók: 1 kg sárgarépa, 30 dkg porcukor, 1 db citrom, 15 dkg dió, kókuszreszelék vagy cukrozott kakaópor;

loading...