rss
  • Tarhonyás lecsó kolbásszal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 10 dkg húsos szalonna, 40 dkg hagyma, 1,2 kg zöldpaprika, 40 dkg paradicsom, 1 ek pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 20 dkg lecsókolbász, 1 kk cukor, só, fél kg párolt tarhonya.

    A paprikát kicsumázom, karikákra vágom, a paradicsomokat nyolcadolom. A szeletelt szalonnákat kiolvasztom, az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítom rajta.

    Megszórom pirospaprikával, majd azonnal rádobom a paprikát és a paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát. Sózom, majd fedõ alatt puhára párolom. Félidõben belekarikázom a lecsókolbászt, szükség esetén cukorral ízesítem. A kész lecsóba belekeverem a készre párolt tarhonyát. Puha kenyérrel tálalom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kunsági leves

    Egy fej finomra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk. Meghintjük pirospaprikával és hozzáadunk 40 dkg kockára vágott sertés apróhúst. Sóval, törött borssal ízesítjük és kevés vizet, illetve vörösbort aláöntve félig puhára pároljuk.

  • Kaporszósz, Kapormártás

    Hozzávalók: 5 dkg zsír, 3 ek liszt, 1 csomó kapor, só, tej.

  • Banános golyó

    Hozzávalók:

    - 3 db nagyobb banán
    - 30 dkg darált keksz
    - 20 dkg kókuszreszelék
    - 10 dkg porcukor

  • Farvli (tarhonya)

    Hozzávalók: l tojás, l csésze liszt, só, kevés víz.2 kanál olaj, kb. 2 dl húsleves.

  • Bounty szelet

    Hozzávalók: 10 dkg kókuszreszelék, 1 tubus cukrozott sûrített tej, 10 dkg ét/tejcsokoládé, 1 evõkanál étolaj.

  • Fokhagymás rakott csirke

    A sütõtepsibe lerakunk az aljára egy sor hajszálvékony baconszalonnát. Majd arra kerül a vékony karikára vágott burgonya. Aztán jöhet a tejszínes fûszerben pácolt csirkecomb.

  • Gombás tarhonya

    Hozzávalók: 100g füstölt húsos szalonna, 250g nagy szemû öreg tarhonya, 50g vöröshagyma, 10g fokhagyma, 200g szegfûgomba, paprika, 15g fûszerpaprika. Só, õrölt bors.

  • Paradicsom befõzése

    A paradicsomot megmosva, üstbe, vagy más alkalmas edénybe kissé szétdarabolva beletesszük s gyakori kavarás mellett addig fõzzük, míg a paradicsomról a héja egész leválik és összesodródik.

  • Fatörzs

    Hozzávalók:

    A töltelékhez:

    - 5 dkg durvára vágott dió vagy mandula
    - 1 evõkanál rum
    - 10 dkg olvasztott étcsokoládé
    - 4 tojássárgája
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 10 dkg porcukor
    - 15 dkg ribiszke vagy málnalekvár
    - 5 dkg mazsola
    - 25 dkg margarin

    A tepsi kikenéséhez:

    - liszt
    - Rama

    A piskótához:

    - 7 evõkanál finomliszt
    - 7 evõkanál kristálycukor
    - 7 tojás

  • Fahéjas banánkenyér

    Hozzávalók: Hozzávalók egy 22 cm hosszú formához: 20 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg cukor, 18 dkg olvasztott vaj, 2 nagy érett banán, 1 teáskanál õrölt fahéj, 1,5 teáskanál sütõpor, csipetnyi só.

  • Lucskos káposzta

    A friss káposzta fejekbõl két kisebb s jó kemény fejet 4-6 részre vágjuk s forró vízzel leöntve egy fél óráig állni hagyjuk. Jó kövéres disznóhúst 1/4 kilót darabokra vágva, egy nagy fazékba teszünk fel fõni s meg is sózzuk.

  • Üvegtészta zöldséggel

    Hozzávalók: 30 dkg üvegtészta, 25 dkg csirkemell, só, bors, 1 ek étkezési keményítõ, 2 újhagyma, 12 dkg szójacsíra, 10 dkg barna csiperke, 6 ek mogyoró olaj, 1 késhegynyi reszelt szerecsendió, 2 ek szójaszósz;

  • Almás-csirkemájas serpenyõ

    Hozzávalók: 4 szép lilahagyma, 50dkg alma, 3-4 ek olaj, 1 csokor zsálya, 40dkg csirkemáj, só,õrölt bors, 1 dl almabor.

  • Kókuszos kürtõskalács

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 tojás, 4 tojássárgája, 12 kanál porcukor, pici élesztõ, csakott kávéskanál só, 1/2 dl tej, 12 kanál olvasztott vaj, kókuszreszelék.

  • Fügével töltött pite

    Hozzávalók 4 személyre:

    20 dkg liszt, 20 dkg friss, érett füge, 1 evõkanál száraz fehérbor, 1 evõkanál olaj, 2 dkg élesztõ, só

  • Magos-burgonyás pogácsa

    Hozzávalók kb. 20 darabhoz: 25 dkg burgonya, 45 dkg liszt, 25 dkg vaj/ margarin, 2 tojássárgája, 2 evõkanál tejföl, 10 dkg tisztított napraforgómag, 1 tojás a kenéshez.

  • Hideg zöldbableves

    Hozzávalók: 40 dkg vajbab, 3 dkg vaj, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 kis hagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 tk ecet, csipetnyi cukor, 1 tk liszt, 1 babérlevél, 2 dkg só.

  • Zöldséges tojássaláta

    Hozzávalók:

    - 1 db kígyóuborka
    - 3 db paradicsom
    - 1 csokor piros retek
    - 2 db zöldpaprika
    - 6 tojás
    - só
    - õrölt bors
    - 1 csokor petrezselyem
    - 3 evõkanál olívaolaj
    - 3 dl majonéz

  • Papagájszelet

    A tojásokat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a lisztet, illetve a sütõport. Ezután a megolvasztott margarint, és a tejfölt keverjük a masszához.

  • Gyümölcsös rizsgombóc

    Hozzávalók: 15 dkg rizs, fél liter tej, 2 db egész tojás, 3-4 evõkanál kristálycukor, 25-30 dkg vegyes gyümölcs (szilva, ringló, sárgabarack), csipetnyi só, liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, a tetejére fahéjas porcukor.