2025.05.13. - Szervác, Imola

Karotta leves

Hozzávalók: 2 csokor zsenge karotta (apró sárgarépa), 2 tyúkhúsleves-kocka, 2 dl tejföl, 2 evõkanál olaj, 1-1 csokor petrezselyemzöld és kapor, 1 diónyi vöröshagyma, 1 púpozott teáskanál liszt, 1-1 teáskanál piros fûszerpaprika, majoránna, 1 csapott mokkáskanál törött fehér bors, ízlés szerint só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A forró olajon megfuttatjuk a megtisztított és nagyon finomra vágott vöröshagymát, majd a tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Azonnal ráöntünk 2 evõkanál vizet, és a tûzre visszatesszük.

Belerakjuk a letisztított és felkarikázott karottát. Fedõ alatt néhány percig pároljuk, közben megkeverjük. Ezután ráöntünk 8 dl vizet, beletesszük a húsleves kockákat, valamint a majoránnát, és felforraljuk. 10 percnyi fõzés után a tejfölben simára kevert liszttel felöntjük, és kevergetve ismét felforraljuk. Ötpercnyi forralás után beleszórjuk a finomra metélt petrezselyemzöldet és a kaprot, majd megsózzuk, megborsozzuk. Jól összekeverjük, de már nem forraljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!