800 g kicsontozott szarvasgerinc,
1 evokanal mustar,
2 dl olaj,
2 dl szaraz vorosbor,
50 g fustolt szalonna,
1 kis fej hagyma,
400 g erdei gomba,
1 nagy csokor petrezselyem,
4 tojas,
2 evokanal paradicsompure,
1 kaveskanal liszt,
so, bors, 1-1 mokkaskanal majoranna es kakukkfu,
ribizli vagy szilvabefott

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A felaprozott szalonnat megpiritjuk, megfonnyasztjuk benne a finomra vagott hagymat, radobjuk a felszeletelt gombat, sozzuk , borsozzuk, fedo alatt puhara paroljuk, hozzaadunk 1 ek. vagott petrezselymet.
A tojasokat felverjuk, elkeverjuk a maradek petrezselyemmel, egy keves soval es 4 db kistanyer nagysagu lepenyt sutunk belole. A hust talra rendezzuk, a pecsenyelet zsirtalanitjuk, hozzaadjuk a paradicsompuret es az 1 dl vizzel elhabart lisztet, osszeforraljuk.
A husszeletek tetejere helyezzuk a gombaval toltott, felbehajtott lepenykeket, bevonjuk a martassal, ribizlivel vagy szilvabefottel diszitve talaljuk.
Piritott burgonya, burgonyafank, parolt rizs illik hozza.