2024.04.19. - Emma

Szarvasszeletek villa franca modra

Hozzavalok:
800 g kicsontozott szarvasgerinc,
1 evokanal mustar,
2 dl olaj,
2 dl szaraz vorosbor,
50 g fustolt szalonna,
1 kis fej hagyma,
400 g erdei gomba,
1 nagy csokor petrezselyem,
4 tojas,
2 evokanal paradicsompure,
1 kaveskanal liszt,
so, bors, 1-1 mokkaskanal majoranna es kakukkfu,
ribizli vagy szilvabefott
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hust ujjnyi vastag szeletekre vagjuk, kiverjuk, besozzuk, bedorzsoljuk a borssal es a fuszerekkel, megkenjuk a mustarral es 1 dl olajjal, foliaba csomagolva 2-3 napra hidegre tesszuk. Suteskor 1 dl felforrostott olajban hirtelen megkapatjuk a hust, alaontunk egy keves bort, sozzuk , borsozzuk, lassu tuzon, fedo alatt, elfott levet borral potolva puhara paroljuk.

A felaprozott szalonnat megpiritjuk, megfonnyasztjuk benne a finomra vagott hagymat, radobjuk a felszeletelt gombat, sozzuk , borsozzuk, fedo alatt puhara paroljuk, hozzaadunk 1 ek. vagott petrezselymet.

A tojasokat felverjuk, elkeverjuk a maradek petrezselyemmel, egy keves soval es 4 db kistanyer nagysagu lepenyt sutunk belole. A hust talra rendezzuk, a pecsenyelet zsirtalanitjuk, hozzaadjuk a paradicsompuret es az 1 dl vizzel elhabart lisztet, osszeforraljuk.

A husszeletek tetejere helyezzuk a gombaval toltott, felbehajtott lepenykeket, bevonjuk a martassal, ribizlivel vagy szilvabefottel diszitve talaljuk.
Piritott burgonya, burgonyafank, parolt rizs illik hozza.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!