2024.04.23. - Béla

Borkrémes tekercs

Hozzávalók: (8 személyre):

A tésztához: 4 tojás, 8 dkg cukor, 8 dkg liszt, a krémhez: a 3 dl száraz fehérbor, 4 tojássárgája, 1 citrom leve, 6 dkg cukor, 2 cs. vaníliacukor, 4 dl tejszín, 2 dkg zselatinpor, a tepsi kikenéséhez: sütõpapír, a tetejére porcukor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját óvatosan kevergetve hozzáadjuk, végül a lisztet is beleszitáljuk. Sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és elõmelegített sütõben közepes lángon (180 °C-on) kb. 20 percig, tûpróbáig sütjük.

Ezután a tetejét finoman meglisztezzük és a tésztát a lisztes felével lefelé egy deszkára, borítjuk. Néhány percig hûlni hagyjuk, majd a papírt óvatosan lehúzzuk róla. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A bort a tojássárgájával, a citromlével, és a kétféle cukorral gõzfürdõben krémmé fõzzük.

Kihûlésig tovább keverjük, majd a habbá vert tejszínt óvatosan beleforgatjuk. A zselatint 0,5 dl hideg vízben feloldjuk, kézmelegre melegítjük és ezt is a krémbe, öntjük.
Borkrémes tekercs
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!