2024.03.29. - Auguszta

Házi sült kolbász

Hozzávalók:

körülbelül 60 cm kolbászbél, 30 dkg sertéshús, 8 dkg só, 4 dkg pirospaprika, 2 dkg törött bors, 3 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 gerezd fokhagyma
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sózott kolbászbelet 3-4 órán keresztül többször váltott vízben kiáztatjuk. A nem túl zsíros húst közepes lyukméretû húsdarálón ledaráljuk. Az összezúzott és finomra vágott fokhagymát annyi langyos vízbe tesszük. Hogy ellepje.

A húst megsózzuk, rátesszük a paprikát, a borsot, és a fokhagyma leszûrt levét, amelyben elõzõleg jól kinyomkodjuk a fokhagymát. Mindezt alaposan összedolgozzuk, ha a massza túl kemény, kevés langyos vizet adhatunk hozzá. A belet kiöblítjük, a töltelékkel megtöltjük, végeit csomóra kötjük, majd szellõs hûvös helyen felakasztva szikkasztjuk.

Az így elkészített kolbászt még hûtõszekrényben sem szabad fél napnál tovább tárolni! Villával megszurkáljuk, hogy a levegõ eltávozhasson belõle. Közepesen meleg sütõben, kevés zsírban pirosra sütjük, elõbb az egyik felét, aztán a másikat, végül öt egyenlõ darabra felvágjuk és a töltött káposztára, tesszük. Természetesen önálló ételként is fogyasztható, krumplipürével, fõzelékkel.
Házi sült kolbász
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!