körülbelül 60 cm kolbászbél, 30 dkg sertéshús, 8 dkg só, 4 dkg pirospaprika, 2 dkg törött bors, 3 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 gerezd fokhagyma

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A húst megsózzuk, rátesszük a paprikát, a borsot, és a fokhagyma leszûrt levét, amelyben elõzõleg jól kinyomkodjuk a fokhagymát. Mindezt alaposan összedolgozzuk, ha a massza túl kemény, kevés langyos vizet adhatunk hozzá. A belet kiöblítjük, a töltelékkel megtöltjük, végeit csomóra kötjük, majd szellõs hûvös helyen felakasztva szikkasztjuk.
Az így elkészített kolbászt még hûtõszekrényben sem szabad fél napnál tovább tárolni! Villával megszurkáljuk, hogy a levegõ eltávozhasson belõle. Közepesen meleg sütõben, kevés zsírban pirosra sütjük, elõbb az egyik felét, aztán a másikat, végül öt egyenlõ darabra felvágjuk és a töltött káposztára, tesszük. Természetesen önálló ételként is fogyasztható, krumplipürével, fõzelékkel.
