1 kg marhahús, 5 szál sárgarépa, ¼ zeller, 3 fehérrépa, 2 ek mustár, almaecet, 1 lilahagyma, ½ pohár tejföl, só, pár szem fekete bors, 2 babérlevél; Krumpligombóchoz: 1 kg krumpli, 20 dkg finomliszt, 1 egész tojás, csipet só, 1 diónyi zsír

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A krumplit megpucolom, kockára vágom, megfõzöm és krumplinyomóval összetöröm. Amikor már langyos, akkor hozzáadom a többi alkotóelemet és lágy, de rugalmas tésztává gyúrom. Tenyérbe simuló, szilvásgombócnál kisebb gombokat gyártok belõle. Vizet forralok, kis sót hintek bele, majd ebben kifõzöm a gombócaimat. A kész egyedeket tálra helyezem, olivaolajjal meglocsolom.
