2024.05.06. - Ivett, Frida

Mustáros kakasmell

Hozzávalók:

1 kakas melle (kb. 60-80 dkg), só, 3 dl olaj, 6 ek. mustár, 1 késhegynyi bors, 4-5 szegfûszeg, 2 kis fej vöröshagyma
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megnyúzott, csontjáról lefejtett mellehúst szeletekre bontom és megsózom. Olajat forrósítok, és a szeletek mindkét oldalát hirtelen megsütöm. A maradék 2 dl olajat 2 dl langyos vízzel és a mustárral jól összekeverem. Az elõsütött szeleteket beleforgatom, majd kuktába rakom a húst, és ráöntöm a mustáros levet.

Kevés borssal, sóval és szegfûszeggel fûszerezem. A megtisztított vöröshagymát egészben teszem bele. A forrástól számított 40 percig párolom, majd fedõ nélkül a szaftot még besûrítem. Burgonyakörettel tálalom.
Mustáros kakasmell
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!