2025.02.07. - Rómeó, Tódor

Fûszeres, töltött kínai kel

Hozzávalók:

1 fej kínai kel, 35 dkg darált sovány marhacomb, 25 dkg darált sertés tarja, 6 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 2 evõkanál római kömény, 1 evõkanál õrölt koriander, 2 kis pohár tejföl, 1 teáskanál fûszerpaprika, 1 evõkanál szójaszósz, fekete bors, só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kínai kelt leveleire szedjük, majd kevés sóval megszórt forrásban lévõ vízbe téve 5 percig fõzzük, és kivesszük. Külsõ -zöldes- leveleit félre tesszük, a belsõ -fehér- leveleket pedig laskára vágjuk. A marhacombot összekeverjük a tarjával, a zúzott fokhagyma felével, a finomra vágott vöröshagyma felével, a római köménnyel és a korianderrel; sózzuk, borsozzuk, félretesszük, hadd érjenek össze az ízek.

A laskára vágott káposztát borsozzuk, sózzuk, a maradék aprított vöröshagymával ízesítjük, majd egy tûzálló tál aljára egyengetjük. Erre kerülnek a külsõ káposzta levelekbe tekert fûszeres darált húsos tekercsek is. 200 fokos sütõbe téve 30 percig sütjük, majd az egészet meglocsoljuk kevés vízzel higított, fûszerpaprikával és szójaszósszal elkevert tejföllel, és a sütõbe visszatolva pirulásig -kb. 10-15 percig- készresütjük.

Tipp: víz helyett marhahúslevest használva még ínycsiklandóbb.

Fûszeres, töltött kínai kel
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!