2024.04.23. - Béla

Baranyai zúzás-velõs kakas töke pörkölt

Hozzávalók:

(4 személyre): 80 dkg csirkezúza, 20 dkg sertés velõ, 20 dkg kakas töke, 6 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 db sárga paprika, 1 db paradicsom, só, bors, pirospaprika ( ízlés szerint ), csipetnyi majoranna, kevés babérlevél, 1 dl vörösbor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vöröshagymát kockára vágjuk, zsiradékon ( olaj v. zsír ) aranysárgára pirítjuk, majd a megtisztított és összevágott csirkezúzával pirítjuk tovább. A tûzrõl levéve pirospaprikával megszórjuk, majd pedig vízzel felöntve pároljuk. Ízesítõként kevés babérlevelet, egy csipet majorannát, õrölt feketeborsot és zúzott fokhagymát adunk hozzá.

1 1/2 óra párolás után belerakjuk a kakas tökét, és további 1 órát fõzzük. Közben beletesszük a paradicsomot és sárgapaprikát. A fõzési idõ kb. 2 1/2 - 3 óra. Mielõtt a pörköltet befejeznénk, hozzáadjuk a tisztított sertés velõt, és készre pároljuk. Köretként házi tarhonya, galuska, kapros túrós csusza, stb. illik hozzá.

Fortély:Mielõtt befejeznénk, ízét karakteresebbé tehetjük kevés vörösbor hozzáadásával.
Baranyai zúzás-velõs kakas töke pörkölt
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!