(4 személyre): 80 dkg csirkezúza, 20 dkg sertés velõ, 20 dkg kakas töke, 6 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 db sárga paprika, 1 db paradicsom, só, bors, pirospaprika ( ízlés szerint ), csipetnyi majoranna, kevés babérlevél, 1 dl vörösbor

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
1 1/2 óra párolás után belerakjuk a kakas tökét, és további 1 órát fõzzük. Közben beletesszük a paradicsomot és sárgapaprikát. A fõzési idõ kb. 2 1/2 - 3 óra. Mielõtt a pörköltet befejeznénk, hozzáadjuk a tisztított sertés velõt, és készre pároljuk. Köretként házi tarhonya, galuska, kapros túrós csusza, stb. illik hozzá.
Fortély:Mielõtt befejeznénk, ízét karakteresebbé tehetjük kevés vörösbor hozzáadásával.
