40 dkg finomliszt, 1 tojássárgája, 2 közepes nagyságú fõtt burgonya, 1-1,5 dltej, 3 dkg élesztõ, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál cukor, a tetejére fokhagyma,reszelt sajt és tejföl
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Jól kidolgozzuk (ez kis konyhai robotgép keverõjével percek alatt lehetséges),és egy cipót formálva belõle, tetejét liszttel meghintjük. Nagy tálba rakjuk éstiszta konyharuhával letakarjuk. Langyos helyen (de nem a meleg tûzhely szélén)duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
Tenyérnyi darabokat szakítva ki belõle, kissé kihúzogatjuk, és 180 fokraforrósított olajban 2-3 perc alatt szép barnáspirosra sütjük. A lángosokattálcára állítjuk, hogy a felesleges olaj lecsuroghasson róluk. Zúzottfokhagymával, tejföllel bekenve, reszelt sajttal meghintve rögtön kínáljuk.