2024.04.26. - Ervin

Egyszerû lángos

Hozzávalók:

40 dkg finomliszt, 1 tojássárgája, 2 közepes nagyságú fõtt burgonya, 1-1,5 dltej, 3 dkg élesztõ, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál cukor, a tetejére fokhagyma,reszelt sajt és tejföl
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Fél dl langyos tejben szétmorzsoljuk az élesztõt és belekeverjük a cukrot.Beleöntjük egy nagy bögrébe. Langyos helyen addig kelesztjük, amíg az élesztõ"felfut" a bögre tetejére. Az áttört, fõtt, még langyos burgonyátösszedolgozzuk a liszttel, a tojássárgájával, az élesztõvel, és annyimeglangyosított tejet adunk még hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

Jól kidolgozzuk (ez kis konyhai robotgép keverõjével percek alatt lehetséges),és egy cipót formálva belõle, tetejét liszttel meghintjük. Nagy tálba rakjuk éstiszta konyharuhával letakarjuk. Langyos helyen (de nem a meleg tûzhely szélén)duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk.

Tenyérnyi darabokat szakítva ki belõle, kissé kihúzogatjuk, és 180 fokraforrósított olajban 2-3 perc alatt szép barnáspirosra sütjük. A lángosokattálcára állítjuk, hogy a felesleges olaj lecsuroghasson róluk. Zúzottfokhagymával, tejföllel bekenve, reszelt sajttal meghintve rögtön kínáljuk.
Egyszerû lángos

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!