2024.04.20. - Tivadar

Bundás alma

Hozzávalók:

5 szép alma, 12 dkg rizsliszt, a palacsintatésztához: 10 dkg rizsliszt, 4 dl tej, 3 tojás
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az almát meghámozzuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és a magházat kiszúrjuk. Az almakarikákat elõbb rizslisztbe, majd rizslisztbõl készült sûrû palacsintatésztába mártjuk, és bõ, forró olajban szép sárgára sütjük.

Az olajtól lecsepegtetve, még forrón beszórjuk vaníliás vagy fahéjas cukorral, és azonnal tálaljuk. Készíthetjük úgy is, hogy a palacsintatésztába belereszelünk 2-3 hámozott almát, és kissé vastagabb palacsintákat sütünk belõle. Ezt is porcukorral megszórva tálaljuk.
Bundás alma
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!