rss
  • Amerikai ananászos csirke

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 csirkecomb vagy -mell, 1 dl tejszín, liszt, só, bors, 50 g vaj vagy margarin, 2 evõkanál olaj, 4 karika ananász, 1/2 csokor petrezselyem zöldje.

    A húst sóval, õrölt borssal ízesített lisztbe forgatva a felhevített vaj és olaj keverékében hirtelen mindkét oldalán pirítsd meg. Fedd le, és mérsékelt tûzön párold. Az elfõtt levet az ananász levével pótold. Ha a csirke megpuhult, szedd ki egy tálra, és készítsd el a mártást: az ananászt kockázd fel, forrósítsd át a pecsenyelében, add hozzá a tejszínt, ha szükséges sózd, borsozd, és éppen csak forrald össze. A húst öntsd le a mártással, tetejét hintsd meg vágott petrezselyem zöldjével.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gesztenyetorta

    Hozzávalók: 30 dkg darált keksz, 20 dkg margarin, 5 dkg cukor, 1 csomag gesztenyemassza, 25 dkg áttört tehéntúró, 5 evõkanál rum, 1 evõkanál kakaópor.

  • Almás csokis fahéjas rumos muffin

    Hozzávalók:
    3 kisebb alma, 2 narancs, reszelt citromhéj, vagy narancshéj , fahéj, 4 csomag vaníliás-cukor, ízlés szerint kristálycukor/kb 5 evõkanál) , 1 pohár natúr joghurt, sütõpor, szódabikarbóna 3 kk bármilyen aroma, rum, vanília, mandula, citrom/de legjobb a rum), étcsokoládé, liszt ízlés szerint/kb 3-4 pohár), 1dl olaj, 3 tojás;

  • Karfiolos csirkeleves

    Hozzávalók: 1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 50 dkg), 1 kis fej (25-30 dkg) karfiol, 1 dl tejföl, 2 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, késhegynyi õrölt fenyõmag (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Serpenyõs süllõ

    A megtisztított fogast irdaljuk be centinként egészen a gerincoszlop mélységéig és sózzuk be alaposan. Tûzzünk minden elsõ irdalásba füstölt szalonnát, és minden másodikba fokhagymát, ízlés szerinti mennyiségben.

  • Citromlikõr

    Hozzávalók: 4 érett citrom, 300 g cukor, 0,7 dl fehér rum, 4 ek. citromlé (zöld héjú citromból), 1/2 teáskanál koriandermag.

  • Különleges rakott káposzta

    Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 50 dkg héjában fõtt burgonya, 25-30 dkg krinolin (vagy szafaládé), 3 dl tejföl, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál csombor (borsikafû), 1 dl olaj, só és õrölt fekete bors ízlés szerint.

  • Rokfortos öntet

    Végy 25 dkg majonézt, 15 dkg rokfortot, 1 dl tejszínt, 2-3 evõkanálnyi citromlét, egy kevés cayenne borsot, õrölt fehér borsot és sót.

  • Almás sajtsaláta

    A megtisztított almát vékony cikkekre vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével. A sajtot fél centi vastag csíkokra szeljük, az almával valamint a kefirrel higított, finomra vágott petrezselyemmel összekeverjük. Néhány órára hûtõszekrénybe tesszük.

  • Brokkoli tésztával

    Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 25 dkg kockatészta vagy makaróni, illetve bármilyen nagyobb tészta, 1 közepes fej hagyma, 10-25 dkg apró, érett paradicsom, só. A mártáshoz: 1 evõkanál vaj, 2 evõkanál liszt, 6 dl tej, 1 teáskanál mustár, só, õrölt fehérbors, 35 dkg reszelt sajt, 2 evõkanál zsemlemorzsa.

  • Túrós krumpli

    Keverjen össze 10 dkg friss túrót (pld. rikottát, cottege dreese-t, sovány étkezési túrót) 1/2 csomag finomra vágott retekkel és 2-3 evõkanálnyi tejjel.

  • Bableves

    Hozzávalók: 30 dkg fehérbab, 15 dkg gyökér, 15 dkg sárgarépa, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 ek olaj, 3 dkg liszt, jó késhegynyi pirospaprika, só.

  • Száraz sárgaborsó fõzelék

    Hozzávalók: borsó 0.5 kg, zsír 10 dkg, liszt 2 ek., bors, só 1-1 késh., hagyma 1/2 fej.

  • Habos csiga

    Az élesztõt kevés tejjel megkelesztjük, majd a 4 tojássárgájaval tésztát gyúrunk. 3 cipót formálunk belõle, és fél óráig pihentetjük. A porcukrot a 4 tojás fehérjével kemény habbá verjük.

  • Aszpikos húsok

    Formába kevés aszpikot teszünk, hideg helyre állítjuk és megfagyasztjuk.

  • Tortilla

    Hozzávalók: 4 ek zabkorpa, 4 ek tönkölybúza-dara, 2 ek tönkölybúza-korpa, 4 ek olaj, 1 mk szódabikarbóna, 1 mk borkõpor, 1 ek lenmag és víz, 1/2 kg alma.

  • Becsináltleves

    Hozzávalók:

    50 dkg apróhús, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 15 dkg mirelit zöldborsó, 10 dkg kelvirág, 5 dkg gomba, 5 dkg zeller, 2 kis fej vöröshagyma, 3-4 evõkanál olaj, petrezselyem, zellerzöld, bors, só, 3 tojássárgája, (kb. 1 dl tejszín), néhány csepp citromlé

  • Café frappé

    Hozzávalók: 1,5 dl hideg tej, 3 kk cukor, 2 gombóc vaniliafagyi, 1 kk Nescafé, 2 jégkocka, tejszínhab.

  • Pezsgö koktél

    Hozzávalók: 2 cl Cointreau likõr, 10cl pezsgõ, eper a diszítéshez.

  • Lecsós hússzeletek

    Hozzávalók: 1,5 kg krumpli, 60 dkg sertéscomb, 1 üveg lecsó, 3 fej fokhagyma, 1 kicsi paradicsomkonzerv, 10 dkg sajt, só, bors, olaj.

  • Vörösboros marhapörkölt bográcsban

    Hozzávalók 2 kg marhacombhoz: 3 paprika, 3 paradicsom, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 0,8 kg gomba, 4 dl vörösbor, só, bors, fokhagyma, szalonna, 1 nagy hagyma, 1-2 babérlevél, kakukkfû, pirospaprika.