rss
  • Túrógombóc

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 60 dkg túró, pici só, 6 dkg liszt, 2 db szikkadt zsemle, 4 tojás, 6 dkg zsemlemorzsa, 6-8 dkg vaj, 2 dl tejföl.

    Minden hozzávalót összekeverünk, a tojások fehérjét habbá verjük, és úgy keverjük bele, a zsemléket lereszeljük. Amikor mindent jól összedolgoztunk, vizes kézzel gombócokat formálunk, és kifõzzük, majd vajban pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sült alma

    Hozzávalók: 4 db. édes alma, dió, méz, porcukor.

  • Hideg hal tartár mártással

    Veszünk egy szép süllõt, megtisztítjuk, fölbontva jól megmossuk, azután kívül–belül megsózva 1-2 órán át fekve hagyjuk. Halfõzõ edényben, háromnegyed részben vizet teszünk, azt ízlés szerint savanyítjuk egy kis borecettel, 1-1 sárgarépa, petrezselyem gyökeret megtisztítva, karikára vágva, pár szem borst, 1 babérlevelet, kis citromhéját teszünk bele.

  • Gyümölcsleves

    2 dl vizet 1 evõkanál kristálycukorral 1-2 szem szegfûszeggel, körömnyi fahéjdarabkával és kis szelet citromhéjjal felforralunk (1 évesnél, kisebb babáknál csak cukorral).

  • Különleges húsostál

    Hozzávalók: fél kg levescsont, 25 dkg ököruszály darabolva, 1 fej káposzta, 1 kg sovány marhahús, 1 hagyma, 1 szegfûszeg, 1 babér, 4 szem feketebors, 2 ág petrezselyem, szerecsendió, 2 sárgarépa, 2 szál póréhagyma, fél zellergumó, 4 evõkanál olívaolaj, 1 evõkanál borecet, 1 evõkanál mustár, õrölt fekete bors, 1 evõkanál salátahagyma (apróhagyma), 1 evõkanál aprított metélõhagyma.

  • Mandulás vendégváró - borjúmáj-kocsonya

    A BORJÚMÁJAS-t turmixgép poharába teszem, hozzáadom a sherryt, a mustárt, felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát az összes fûszert, valamint 1/2 dl tejszínt. Pépesre töröm.

  • Texasi krumpli

    Hozzávalók: 5 nagy krumpli, 2 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma,1 ek olaj, 50 dkg darált sertés és marhahús keverve, 2 ek paradicsompüré, 1 doboz hámozott paradicsom, cazenne bors, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, 1/2 csokor petrezselyem zöld, fehér bors.

  • Karotta leves

    Hozzávalók: 2 csokor zsenge karotta (apró sárgarépa), 2 tyúkhúsleves-kocka, 2 dl tejföl, 2 evõkanál olaj, 1-1 csokor petrezselyemzöld és kapor, 1 diónyi vöröshagyma, 1 púpozott teáskanál liszt, 1-1 teáskanál piros fûszerpaprika, majoránna, 1 csapott mokkáskanál törött fehér bors, ízlés szerint só.

  • Pezsgõs túrógombócok

    Hozzávalók:

    - 1 tasak vaníliaízû desszertöntet
    - 150 ml száraz pezsgõ
    - 125 ml víz
    - 1 csipet só
    - 25 g margarin
    - 75 g búzaliszt
    - 3 tojás
    - 15 g étkezési keményítõ
    - 250 g zsírszegény túró
    - 2 csapott teáskanál sütõpor
    - olaj
    - kevés cukor
    - 1 tasak vanilliáscukor

  • Pálma

    Hozzávalók: 40 dkg jó minõségû étcsokoládé, 30 dkg cukor, 250 g vaj, 6 tojás, 10 dkg liszt, egy marék mogyoró vagy dió.

  • Eperrel töltött túrógombóc

    Eperrel töltött túrógombócA túróból a tojásból a búzadarából a lisztből és a cukorból összeállítjuk a túrógombóc tésztáját. Majd letakarva minimum egy órára berakjuk a hűtőbe. Elkészítjük az olajon megpirított zsemlemorzsát. A masszából gombócokat formálunk úgy (nedves kézzel sokkal könnyebb a gombócok megformálása), hogy mindegyik gombóc közepében egy szem eper legyen. Majd forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat és belehempergetjük a pirított zsemlemorzsába. A masszát akár egy egész éjszakán át is hagyhatjuk a hűtőben.

  • Sváb pacal-lencse saláta

    Hozzávalók: 50 dkg elõfõzött pacal, 1 csésze lencse, ecet, só, frissen õrölt bors.

  • Barna (spanyol) mártás

    Hozzávalók: 1000 g csont, 100 g zsír, 150 g liszt, 50 g cukor, 300 g vegyes zöldség, 150 g zeller, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 100 g paradicsompüré, 50 g gombaszár, 200 ml vörös bor, só, bors egész, 2 db babérlevél, kakukkfû.

  • Különleges csontleves

    Hozzávalók:

    1 csirke csontváza (maradék hússal rajta), 75 dkg sertés orjacsont, 50 dkg sonkacsont vagy marhacsont, 2 l víz, 2 teáskanál só, 2 teáskanál szárított garnélarák

  • Amur paprikásan

    Hozzávalók: 1,5 kg hal, 8 dkg zsír, 5 dl tejföl, 12 dkg vöröshagyma, 3 gr bors, 2 dkg paprika, 3 dkg liszt, zöldpaprika, só.

  • Rakott káposzta

    Hozzávalók: 1 nagy fej káposzta, 10 dkg darált sertéshús, fél csomag szójagranulátum, 40 dkg rizs, 1 pohár tejföl, ételizesitõ, 1 fej vöröshagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, egy késhegynyi õröltbors, 2 evõkanál zsir, vagy olaj.

  • Prézlis karfiol

    Hozzávalók: 15 dkg karfiol, 1 kanál prézli, kevés vaj, olaj vagy zsír, egy negyed erõleveskocka, vagy só, 1 kanál tej, tejföl vagy tartármártás.

  • Francia citromtorta

    Hozzávalók: 250 gramm liszt, 225 gramm vaj, 300 gramm kristálycukor, 5 tojás, 3 citrom, 1 csipet só.

  • Szilvás-õszibarackos lepény

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 40 dkg liszt
    - 1,5 csomag sütõpor
    - 8 dkg õrölt mandula
    - 1 citrom reszelt héja
    - 5 tojás
    - 20+5 dkg porcukor
    - 20 dkg puha margarin
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 1 dl tej
    - 0,5 dl rum
    - csípet só

    Töltelékhez:

    - 1 kg szilva
    - 0,5 kg õszibarack

    Szórni:

    - fahéjas porcukor

  • Mustáros kakasmell

    Hozzávalók:

    1 kakas melle (kb. 60-80 dkg), só, 3 dl olaj, 6 ek. mustár, 1 késhegynyi bors, 4-5 szegfûszeg, 2 kis fej vöröshagyma

  • Pácolt marharagu babbal

    Hozzávalók: 1 kg marha hús (pörkölt apró), só, bors, 8 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek mustár, 1 kk majoránna, olaj, 2 dl vörösbor, 3 fej vöröshagyma, 50 dkg vörös bab (lehet konzerv).