2024.03.29. - Auguszta

Tejfölös krumpli paprikás

Hozzávalók: 800 g újkrumpli, 50 g finomliszt, 40 ml olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 pohár tejföl, finomra vágott petrezselyem, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, pirospaprika, õrölt fehér bors, kevés só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A krumplit egyforma karikra vágjuk. Lábosban felforrósítjuk az olajat, rátesszük a megtisztított finomra vágott vöröshagymát, majd kis lángon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, felengedjük vízzel, majd hozzáadjuk a megmosott felszeletelt paprikát és a paradicsomot. Pár percfõzés után, a krumplit rátéve, annyi vízzel öntjük fel, amennyi szûken ellepi.

Beletesszük az ételízesítõt és a borsot, az edényt befedjük. Közben a lisztet a tejföllel, kevés vízzel simára keverjük, majd a már megfõtt krumpliba beleöntjük. Folytonos keverés közben jól kiforraljuk, végül ízlés szerint megsózzuk. A tûzrõl lehúzva belekeverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet, és befedve 10 percig saját gõzében hagyjuk állni, csak azután tálaljuk. Adhatunk hozzá sült virslit. Debrecenit, vagy fasírtot.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!