2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Zöldborsós tokány

Hozzávalók: 80 dkg sertéslapocka, 20 dkg megtisztított primõr zöldborsó, 15 dkg vöröshagyma, 1 csomag petrezselyem, 50 dkg újburgonya, 6 dkg vaj, só,õröltbors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst apró kockára,a vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk.A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben megfõzzük. A hagymát vajban megpirítjuk,hozzáadjuk a húst,és erõs lángon gyakran kevergetve,egy-egy dl víz hozzáadásával puhára pároljuk.Ha a hús megpuhúlt, beletesszük a zöldborsót,vágott petrezselymet,kevés borsot,és fedõalatt további 15 percik fõzzük. A burgonyát leszûrjük,kevés vajban futtatott petrezselyemmel összekeverjük. Azon melegében tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!