rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Szárazbab leves

  • Share on Tumblr

    Böjti levesnek nagyon alkalmas. Veszünk egy negyed liter jófajta fehérbabot, sósvízben puhára megfõzzük, Egy merõkanálnyit az egész szemekbõl félreteszünk, a többit a levével együtt megpasszírozzuk.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Vékony rántást készítünk, melybe ha habzik, kis vereshagymát is reszelhetünk s ha bele tettünk kevés paprikát is, az áttört babpürével felönthetjük; ha sûrû lenne, tiszta melegvízzel tetszés szerint hígítjuk.

    Egy kanál jó borecetet, a félretett babszemeket s egy kanál jó tejfelt teszünk hozzá, mindevvel még jó ideig lassan fõni hagyjuk. Mint elõbbinél, csipetkét is fõzhetünk bele.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fûszeres csirkeszárnyak naranccsal

    Hozzávalók 4 személyre: 12 csirkeszárny, 300 g üveges hoisin vagy barbecue szósz, 3 narancs, 130 g zöld salátalevél, 3 zöldhagyma, felszeletelve.

  • Máglyarakás

    Hozzávalók: (8 személyre), 6 szép alma, 1 púpozott mokkáskanál, õrölt fahéj, 15 dkg Rama margarin, 8 szikkadt zsemle, 1 liter tej, 4 tojás, 30 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg sárgabarackíz. A tepsi kikenéséhez: margarin, zsemlemorzsa.

  • Jaffai csirke

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 4 comb, 1 csésze narancslé, 1 csésze fehérbor, 1 fej szeletekre vágott hagyma, 1 szál halványított zeller, 1 reszelt sárgarépa, só, bors, paprika, 3 evõkanál olaj, fél csésze mazsola, ízlés szerint keleti kömény, 1 gerezdekre vágott narancs, kevés reszelt narancshéj.

  • Színes gyümölcssaláta narancslikõrrel

    Hozzávalók 6 személyre: 1 doboz mandarinbefõtt , 4 db narancs, 1 db rózsaszín húsú grapefruit, 1 db sárgadinnye, 120-120 g fehér és piros szõlõ, 100 g porcukor, 50ml cointreau.

  • Magyaros pizza

    Hozzávalók: fél kiló tészta, 5 szelet bacon, 7 dkg szeletelt szalámi, 7 dkg szeletelt kolbász, 25 dkg sajt, 1 kk bazsalikom, 1 kk erõs pista, fûszerek ízlés szerint.

  • Tárkonyos zúza

    Hozzávalók: 50 dkg csirkezúza, 3 zsemle, 2 tojás, tárkony, olaj a sütéshez, só töröttbors.

  • Almaszörp

    Hozzávalók: alma, kristálycukor, citrom, szegfûszeg, fahéj.

  • Töltött csirke

    A még fiatal, de már szép húsos csirkét, vigyázva tisztítjuk, hogy a bõre be ne szakadjon s a kibelezésnél is óvatosan bánjunk vele, hogy a nyak és mell bõre szépen egybe maradjon. Megmosva, besózzuk s a következõ töltelékkel töltjük.

  • Gombás máj

    Hozzávalók:

    30 dkg marhamáj, 40 dkg gomba, 1 darab póréhagyma, 1 db vöröshagyma, bors, bazsalikom, kakukkfû, só, szójaszósz, petrezselyem, 2 dl fõzõtejszin, liszt, szerecsendió

  • Fokhagymaleves

    FokhagymalevesA megpucolt vöröshagymát vágjuk apróra, majd kezdjük el a felhevített olajon pirítani majd adjuk hozzá a megtisztított összemorzsolt fokhagymákat és ezt is pirítsuk le egy picit. Vegyük le a tűzről és óvatosan keverjük bele a lisztet. Öntsük fel 1/2 liter vízzel (aki hígabban szereti tehet bele többet is) és adjuk hozzá a tejszínt és a fűszereket. Ha összeforrt a leves jó alaposan turmixoljuk össze majd forraljuk fel utoljára is! Ízlés szerint lehet bele tenni sajtot is. Száraz kenyeret apróra vágva kicsit megpirítjuk és fogyasztáskor ebből teszünk a levesbe.

  • Karfiolos makaróni vagy brokkoli

    Hozzávalók: 30 dkg karfiol, 50 dkg makaróni, 3 tojás, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt edámi sajt, só, késhegyni reszelt szerecsendió.

  • Kárpátaljai káposztás bableves

    Hozzávalók:

    50 dkg szárazbab, 50 dkg savanyú káposzta, 50 dkg füstölt csülök (vagy oldalas), 2 szép vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál gyökér, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor zellerzöld, 3-4 babérlevél, 3 gerezd fokhagyma olaj, liszt, kis doboz paradicsompüré, fekete bors, só

  • Tejfölös túrós pontyszelet

    Hozzávalók: 1 db ponty (kb.: 1,50 kg), 20 dkg vöröshagyma, 30 dkg paprika, 30 dkg paradicsom, 1 kg burgonya, 15 dkg zsír, 3 dkg fûszerpaprika, 20 dkg túró, 2 dl tejföl, 2 dkg só.

  • Mazsolás vanília leves

    Hozzávalók: másfél liter tej, fél csésze rizs, 1 vanília rúd vagy aroma, 3 ek cukor, 1 db tojássárgája, 1 ek liszt 1 csomag mazsola.

  • Téli turmix

    Hozzávalók: 20-20 dkg narancs, banán, alma és grapefruit, 1 dl méz, 1 citrom, 1,5 liter tej.

  • Amerikai töltött csirke

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirke. A töltelékhez: 1 szárzeller, 4 fej vöröshagyma, 20 dkg gomba, 25 dkg csirkemáj, só, bors, fokhagyma, zsálya, 15 szelet toast kenyér, 1 tyúkhúsleveskocka, 2 tojás.

  • Lisztkása

    Adagonként másfél deci tejet felteszünk fõni. Egy csapott kanál lisztet (vagy rizslisztet) simára keverünk fél deci hideg tejjel, és amikor a tûzön levõ tej forrni kezd, folyamatos keverés mellett beleöntjük.

  • Füstölthal - saláta pisztrángból, lazacból vagy makrélából

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg füstölt hal pisztráng, lazac vagy makréla) 1 alma, 1 kisebb kígyóuborka (kb. 15 dkg), 1 kis fej hagyma, 4 evõkanál tejföl, 3 evõkanál majonéz, csipetnyi só, csipetnyi fehér bors, pár csepp citromlé, paradicsom, tojáskarikák, uborkakarikák és kapor a díszítéshez.

  • Csikós tokány

    Hozzávalók:

    - 70 dkg sertéshús
    - 10 dkg füstölt szalonna
    - 3 paradicsom
    - 3 zöldpaprika
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 nagy tejföl
    - 3 ek liszt
    - 1 tk fûszerpaprika

    Nokedlihez:

    - 3 fej vöröshagyma
    - 3 tojás
    - 2 dl napraforgó olaj
    - 1/2 kg liszt
    - 3 dl víz
    - só

  • Szardellás spagetti

    Hozzávalók:

    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 evõkanál olívaolaj
    - 1 fej piros chili, kimagozva
    - 50 g lecsöpögtetett szardella
    - 175 g kimagozott fekete olívabogyó
    - 1 evõkanál lecsöpögtetett kapribogyó
    - 400 g darabos paradicsomkonzerv
    - 1 evõkanál paradicsompüré
    - só
    - fekete bors
    - 225 g- 275 g spagetti
    - friss, aprított bazsalikom
    - frissen reszelt parmezán sajt

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...