rss
  • Hagymás káposztasaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 káposzta, 1 nagy fej hagyma, só, 3-4 EK cukor, 3-4 EK ecet, 2 TK köménymag.

    A káposztát kettévágom, torzsáját kivágom és legyalulom, majd besózom. Fél óra elteltével kinyomkodom a levét és összekeverem a vékony karikára vágott hagymával.

    A cukorból, ecetbõl köménymagból fél liternyi vízzel levet forralok és a káposztára öntöm.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ördögpirula

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 5 dl tej
    - 5 dkg vaj
    - 1 tk. cukor
    - 6 egész tojás
    - 1 tk sütõpor

    Hempergetni:

    - cukros kakópor
    - fahéjas porcukor

  • Mandulás joghurt leves

    Hozzávalók 3-4 személyre: 8 dl joghurt, 10 dkg darált mandula, 2 gerezd fokhagyma, olaj, fehér bors, só.

  • Mandulás hal olasz krumplisalátával

    Hozzávalók: 4 szelet fehér húsú halfilé, 1 tojás, 5 evõkanál tej, 3 evõkanál liszt, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 25 dkg tisztított, durvára vágott mandula; a krumplisalátához: 60 dkg burgonya, 1 hagyma, 1 csokor retek, 1,5 dl húsleves (kockából), 3 evõkanál fehérborecet, 1 evõkanál mustár, 5 evõkanál olívaolaj, csipetnyi cukor, só, bors ízlés szerint, 1 szál rozmaring.

  • Pár perces zabpelyhes

    Hozzávalók:

    - 4 ek liszt
    - 3 ek zabpehely
    - 1 ek cukrozatlan kakaópor
    - fél tasak vaníliás cukor
    - 4 dkg étcsokoládé nagyobb darabokra tördelve
    - 4 ek tej
    - 3 ek olaj
    - fél kk sütõpor
    - 1 db tojás

  • Birsalmapuding

    Hozzávalók: 1 kg birsalma (vagy birskörte), 25 dkg édes Hóvirág kétszersült, 20 dkg kristálycukor, 3 egész tojás, 3 dkg vaj, 3 szem összetört szegfûszeg, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, csipetnyi só, kevés liszt, fahéjas porcukor a tetejére.

  • Rakott puliszka

    Hozzávalók: kukorica liszt, kukorica dara, fõzõkolbász, tojás, tejföl, zsír, só.

  • Waldorf saláta

    Hozzávalók: 20 dkg zeller (tisztítva), 3 kisebb savanykás alma, 1/2 citrom leve, 15 dkg ementáli vagy trappista sajt, 10 dkg dióbél, 1/2 dl majonéz, 1 dl tejszín, só, bors, 1 fej zöldsaláta.

  • Tejszines csirke

    Hozzávalók:

    1,5 kg feldarabolt csirke, 1 vöröshagyma, 1 citrom, 1 eroleveskocka, 5 dl száraz fehérbor, 2dl tejszín, 40g vaj, só, bors

  • Bírkahús konyakkal

    Hozzávalók: 1 kg birkacomb, 2 fej vöröshagyma,kevés vörösbor, pirospaprika, töröttbors, 2 derezd fokhagyma, paradicsom, zöldpaprika és fél deci konyak.

  • Krumplis pogácsa

    Hozzávalók:

    - 20 dkg liszt
    - 12 dkg margarin
    - 2 dkg élesztõ
    - 12 dkg burgonya
    - 1/2 pohár tejföl
    - 1-2 tojás sárgája
    - tej
    - cukor
    - só

  • Mazsolás kuglóf

    Hozzávalók:

    25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 8 egész tojás, 50 dkg liszt, 2,5 dl tejföl, 5 dkg mazsola, 10 dkg darált dió, 1 zacskó sütõpor, csipetnyi só, 10 dkg darált dió, a forma kenéséhez 3 dkg vaj, a tetejére fél dl rum

  • Csokis keksz

    Hozzávalók:

    - 15-15 dkg tej- és étcsokoládé
    - 3 evõkanál víz
    - 6 dkg margarin

    - 6 dkg étcsokoládé
    - pár csepp mandulaaroma
    - 10-12 dkg barna cukor
    - 1 kiskanál sütõpor
    - csipet só
    - 15 dkg zabpehely
    - 15 dkg finomliszt
    - 1 tojás
    - 10 dkg tisztított sózatlan mogyoró
    - 12 dkg margarin

  • Húsvéti omlós krémes

    Hozzávalók

    Krém: 1 tojás, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 evõkanál liszt, 4 dl tej;

    Tészta: 25 dkg liszt, 5 dkg margarin, 4 dkg szalalkáli, 1 db tojás, 1-2 evõkanál tejföl, fél dl tej;

  • Kókuszos piramis

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 30 dkg darált keksz
    - 30 dkg darált dió
    - 2 dkg kakaópor
    - 20 dkg átszitált porcukor
    - 1 dl rum
    - kb. 2 dl tej

    Krémhez:

    - 25 dkg margarin
    - 20 dkg porcukor
    - 3 vaníliás cukor
    - kevés vanília aroma
    - 1 cs keksz

  • Tavaszi raguleves

    Hozzávalók: 2 csirkeaprólék, vagy fél kg kockára vágott borjúhús, negyed kg fejtett borsó, 1 zsenge újkaralábé, negyed kg gomba vagy spárga, 1 csokor petrezselyem, 2 kanál liszt, 3 evõkanál liszt, só.

  • Barackos túrótorta

    Barackos túrótortaA darált kekszet a porcukorral, a kakaóporral, az olvasztott vajjal, kevés tejjel egynemű, könnyen gyúrható anyaggá gyúrjuk, majd kibéleljük vele a piteformánkat. Közben elkészítjük a krémet, míg a hűtőbe dermed az alapunk. A sajtkrémet, a túrót, a cukrot a citromhéjjal és az aromával összekeverjük, a zselatint forró vízben feloldjuk és azt is hozzákeverjük. A barackokat lecsepegtetjük és a felét szeletekre vágjuk, míg a másikat kockákra daraboljuk, és ezt is belekeverjük a sajt- és túrókrémünkbe. Kivesszük a kekszalapot, rásimítjuk a krémet és visszatesszük a hűtőbe.

  • Sajtgolyó

    Hozzávalók: 10-10 dkg krémsajt, trapista sajt, vaj, 1-2 kanál tejföl, só, õrölt bors, reszelt szerecsendió, õrölt édesnemes pirospaprika, metélõhagyma.

  • Fahéj fánk

    Finom élesztõs tésztát készítünk fél font liszt, 14 deka vaj, 1 egész tojás, 3 sárgája, kis só, kevés cukor és 2 deka tejben feloldott élesztõbõl.

  • Öreg tarhonya

    Hozzávalók: 25 dkg - nem gömbölyû - tarhonya, 15 dkg szalonna, 1 dl olaj, 1 kg krumpli
    pirospaprika, a pikáns ízek kedvelõinek erõspaprika.

  • Sárgadinnyeíz

    A dinnyét ketté- vagy cikkekbe vágva megtisztítjuk kérges héjától, magját kikaparva, húsát nyersen, káposztareszelõn lereszeljük.