2024.03.29. - Auguszta

Vecsési húsgombóc leves

Hozzávalók: 30 dkg sertéshús, 10 dkg fõtt füstölt hús, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg hordós káposzta, 5 dkg rizs,1 tojás, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 ek. liszt, só, bors, mk. pirospaprika, 1 babérlevél.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kétféle húst a hagyma felével megdaráljuk, és a rizzsel meg a tojással összegyúrjuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk. A maradék hagymát megpirítjuk rajta, a paprikával megszórjuk, és a kinyomkodott káposztát beleforgatjuk.

Másfél liter vízzel fölengedjük, babérlevéllel ízesítjük. Ha felforrt, a húsmasszából kis gombócokat formázunk, és belefõzzük. 25 percig forraljuk, majd a liszttel simára kevert tejföllel besûrítjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!