2024.04.27. - Zita

Birsalmaleves

Meghámozunk, kimagvalunk, szeletekre vágunk egy fél kiló birsalmát, és másfél liter vízben, amelybe 15 deka cukrot meg kevés sót tettünk, nagyon puhára fõzzük. (A fõzõlevet egy darabka citromhéjjal vagy fahéjjal ízesítjük.)
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ezután az egészet levével együtt áttörjük, beledobunk két deka vajat, és egy deci tejföl meg egy evõkanál liszt keverékével besûrítjük. Néhány perces forralás után tálalhatjuk, de jégbe hûtve is jó. (Még finomabb, ha akad a háznál maradék tojásfehérjénk: a kevés kristálycukorral kemény habbá vert fehérjébõl forró tejbe vagy vízbe galuskákat szaggatunk, és ha megfõttek, a kitálalt leves tetejére tesszük.)

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!