2024.04.20. - Tivadar

Provanszi mártás

Hozzávalók: 4 paradicsom, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 EK olaj, 1 EK ketchup, 1 TK kakukkfû, 1 TK rozmaring, 1/2 TK só, frissen õrölt fehérbors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Felül keresztben bevágom a paradicsomokat és forró vízben egy percig blansírozom, ezután lehúzom a héját, félbevágom és kis kockákra vágom.

A hagymát és a fokhagymagerezdet megtisztítom és szintén kis kockákra vágom. Egy edényben felhevítem az olajat, beleteszem és üvegesre párolom benne a hagymát és a fokhagymát. Ezt követõen hozzáadom a paradicsomot, a ketchupot, a fûszereket és további 1 percig párolom. A mártást leveszem a fõzõlapról és hûlni hagyom. A végén sózom és borsozom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!