Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Ez utóbbi kategóriába került most a nápolyi pizza, amelynek pontosan meghatározott arányokban kell tartalmaznia oreganót, bazsalikomot, illetve mozzarellát.
A tésztaanyagban egy liter vízhez 50 gramm só, 5 gramm élesztõ és 1,8 liter liszt dukál. A pizza átmérõje nem lehet nagyobb 35 centiméternél, a sütõedény nem lehet magasabb 2 centiméternél. Az elkészítés egyes fázisaihoz is kötelezõ idõmennyiséget határoztak meg.
"Nagy gyõzelem ez Olaszország számára" - lelkendezett Rómában a hivatalos minõsítési okmányok brüsszeli aláírása után Luca Zaia mezõgazdasági miniszter.
"Végre elismerték a pizzánkat!" - mondták nápolyi pizzasütõk, hozzátéve, hogy senkinek nem akarják megtiltani a pizzakészítést, de ha azt nápolyinak nevezik, akkor be kell tartani a receptelõírásokat.
Az olasz finomságok közül eddig a pármai sonka és a mozzarella sajt büszkélkedhetett védett eredet-megjelöléssel.