2024.03.29. - Auguszta

A szőlő fogyasztása segíti az emésztést is

A szőlő fogyasztása segíti az emésztést is
A szőlő fogyasztása segíti az emésztést isA szőlőben olyan anyagok vannak, amelyek jótékonyan hatnak szervezetünkre, sőt bizonyos betegségektől is megóvhatnak. A magnézium segíti az izom- és szívműködést, a mangán a pajzsmirigy és az idegrendszer működésében, valamint a csontok anyagcseréjében játszik fontos szerepet. Jótékonyan hat az immunrendszerre, héjának ballasztanyag-tartalma segíti az emésztést, a bélműködést, magjának olaja csökkenti a vér koleszterinszintjét. Sok vitamin, ásványi anyag és nyomelem található benne.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A benne található vitaminok: A, B1-, B2- és C-vitamin, de kalcium, vas és foszfor is. Különösen fontos a szőlő magas káliumtartalma. A kálium vízhajtóként hat, így elősegíti a vese tisztulását. A szőlő ezen kívül gyümölcssavat, szőlőcukrot és pektineket tartalmaz, amelyek az emésztést segítik. A piros szőlőben cserzőanyag is van, ami hatással van a bélnyálkahártyára. Illetve flavonidok, amelyek jó hatással vannak a szívre, az érrendszerre, és segítenek az érelmeszesedés kialakulásának megakadályozásában is.


A szőlőben található hámlasztó anyagok és antioxidánsok hatására a bőr selymessé, feszessé válik, gyümölcssavainak köszönhetően pedig fényes lesz.

A szőlőben található értékes vitaminok ideális kúragyümölccsé teszik a szőlőt. Egyen egy héten keresztül minden nap egy kiló szőlőt. Próbáljuk meg beépíteni étrendünkbe: egye müzlihez, salátában, desszertként.

Az értékes tápanyagokat akkor őrizheti meg teljesen, ha a szőlőt frissen, héjával és magjával együtt fogyasztja. A szőlőt ehetjük húsokhoz, salátában, sajthoz és a sütemények részeként is.

Jótékony hatását bőrünkön is élvezhetjük, ha egy maréknyi szőlőt összetörve felvisszük az arcunkra.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!