rss
  • Rakott tök

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Rakott tökA tököt meghámozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy jénai tálat olívaolajjal kikenünk, és meghintjük zsemlemorzsával. Az aljára beleteszünk egy sor tököt, megsózzuk és egyenletesen elosztjuk rajta a kis darabokra vágott füstölt sajtot. Meghintjük zsemlemorzsával és rátesszük a következő réteg tököt. Sózzuk, majd a hagymát -vékony karikákra vágva-szétterítjük rajta. Újabb adag zsemlemorzsa következik. A tejfölt elkeverjük az egész tojásokkal és az apróra vágott kaporral. Ezt a keveréket rálocsoljuk a már összerakott tökre.

    A tetejére újabb réteg tököt teszünk, meghintjük zsemlemorzsával. A tetejére kevés olívaolajat locsolunk és közepesen meleg sütőben, 180 C-on kb. 30 perc alatt megsütjük. Ekkor kivesszük a sütőből és beborítjuk mozzarellával. Visszatesszük még pár percre, míg szépen megpirul. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 1 db közepes zsenge tök
    - 10 dkg füstölt sajt
    - 10 dkg pizza mozzarella
    - 2 db tojás
    - 1 kis doboz tejföl
    - 1 közepes fej lilahagyma
    - 1 kis csokor kapor
    - só
    - zsemlemorzsa
    - olívaolaj


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túrós muffin

    Hozzávalók:

    15 dkg vaj, 30 dkg kristálycukor, 1 cs. vaníliáscukor, 1 citrom reszelt héja, 4 tojás, 2, 5 dl tejföl, 1/2 kg rétesliszt, 1 cs. sütõpor, 20 dkg túró, 15 dkg mazsola, só, kb. 1 ek. rum

  • Sonkás rakott tészta

    Hozzávalók: 60 dkg cukkini, 25 dkg tészta (penne vagy csiga), 2 dl tejföl, 2 tojás, 15-20 dkg gépsonka, 10 dkg sajt, só, bors, 5 dkg vaj.

  • Dinnyés longdrink

    Hozzávalók: 1 szelet görögdinnye (kb. 4-5 evõkanálnyi tiszta gyümölcshús szükséges), 1 db õszibarack, 1 ek aperol (olasz keserû likõr), pár csepp (zöld)citromlé, 0,5 dl limonádé (vagy bátrabbaknak száraz pezsgõ).

  • Leves sült zöldségekbõl

    Hozzávalók: 1 dl Bertolli Extra Vergine Originale olívaolaj, 1 db kisebb méretû sütõtök, 2 szál sárgarépa, 1 db karlábé, 1 szál petrezselyemgyökér, 2 kis darab póréhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 kisebb zellergumó, 3 db babérlevél, 4 ág kakukkfû, 3 szál rozmaring, só, bors.

  • Diós gyümölcssaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 120 g dióbél, 2 ek. akácméz, 200 g szõlõ, 2 db alma, 2 db körte, 1 db narancs, 1 db limett.

  • Libaaprólék rák-öntettel

    7 deci tejben puhára fõzünk 15 deka válogatott jól megmosott rizst és kihagyjuk hûlni. A libaaprólékot és 1/4 kiló kockára vágott borjúcombot a rizzsel egyidejûleg sósvízben puhára fõzünk, úgyszintén 6-10 szép nagy rákot.

  • Sajtos, baconos csirkemell

    Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé, só, 1 cs. bacon szalonna, liszt, 3 db tojás, kb. 15 dkg reszelt sajt.

  • Gofri

    GofriA tojásokat habosra keverjük a cukorral, az olvasztott vajjal, a tejföllel, majd belekeverjük a lisztet. A csokit aprócska darabokra vágjuk, esetleg durvára reszeljük és a masszához adjuk. A gofrisütőt enyhén kivajazzuk, felforrósítjuk, majd 2 bő evőkanalálnyit teszünk bele a masszából, és sütjük. A tetejére lekvárt, reszelt csokit, vaníliakrémet, porcukrot, stb. teszünk, ha szeretjük. De magában is tökéletesen finom. Ha más ízűt szeretnék, csoki helyett más alapanyagot is rakhatunk a tésztába, ízlés szerint.

  • Sajtos bundáskenyér

    A tojást sóval és - tojásonként egy evõkanál - tejjel keverd habosra. Az ujjnyi vastag (nem túl friss) kenyér- vagy zsemleszeleteket forgasd bele a tojásba, majd dobd bele - mintegy 1,5-2 ujjnyi - forró olajba. Ha az egyik oldala már megsült, - miután a kenyeret megfordítottad - szórj arra reszelt sajtot és a szeleteket így süsd készre.

  • Lambada torta

    Lambada tortaA tojássárgáját a kristálycukrot 4 ek meleg vízzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a tojások felvert habját. A felét kivajazott, kilisztezett mély tepsibe öntjük. A másik felébe 2 ek. kakaót keverünk, és azt is hozzáöntjük, majd megsütjük. A tejben cukor nélkül megfőzzük a vaníliás pudingot, majd kihűtjük. Fél csomag margarint 10 dkg porcukorral, 1. vaníliás cukorral és 1 kevés rummal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot. Rákenjük a kihűlt tésztára. A csokimázhoz 10 dkg margarint felolvasztunk 2 ek. kakaóval és melegem a krémre csepegtetjük. A tetejét meggyel díszíthetjük.

  • Lambada

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 6 tojás
    - 30 dkg cukor
    - 19 dkg liszt
    - 1/2 sütõpor
    - 2 kiskanál kakaó

    Krémhez:

    - 1 kocka margarin
    - 15 dkg porcukor
    - 1 vaníliás cukor
    - kevés rumaroma
    - 3 dl tej
    - 1 cs. vaniliapudingpor

  • Gulyásleves karajcsontból

    Hozzávalók: 1 közepes fej vöröshagyma, 1 kg karajcsont, kis pirospaprika, só, 1 csomó leveszöldség, 2 db közepes burgonya, 1 cseresznyepaprika, kk. köménymag, 1 gerezd fokhagyma, 1 csomó zellerzöld, 1 csomó petrezselyem.

  • Alma mártás

    Hozzávalók: 1/2 kg alma, citromlé, 2 dl víz, 2 dkg liszt, 1,5 dl. tejföl, só, cukor.

  • Zöldborsós krumpli-kosárka

    A sonkát felkockázzuk, a répát tisztítjuk, mossuk, vékony hasábokra, majd 2-3 cm-es darabokra vágjuk, a hagymát finomra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, nagy lyukú reszelõn, egyenesen hideg vízzel félig telt tálba reszeljük, 2-3-szor cseréljük rajta a vizet. A répát, borsót enyhén sós vízben puhára pároljuk. Margarinon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a sonkát és a zöldborsós répát, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk, melegen tartjuk.

  • Kakashús krokett

    Hozzávalók: 40 dkg levesben fõtt, kicsontozott kakashús, 2 db egész tojás, 5 dkg vaj, 4 dl tej, 2 púpozott evõkanál liszt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 kis fej vöröshagyma, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, késhegynyi õrölt szegfûszeg, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés liszt;

  • Szénégetõ spagetti (Spaghetti carbonara)

    Hozzávalók: fél kiló spagetti, 25 dkg sonka, 1 cs petrezselyemzöld, 3 ek olaj, 6 tojás, 1 dl tejszín, 25 dkg parmezán, só, 1 tk frissen õrölt bors, késhegynyi szerecsendió.

  • Szalonnás rostélyostekercs

    Hozzávalók: 1 kg rostélyos, 10 dkg füstölt szalonna, zsír, törött feketebors, kevés liszt, só, 1 dl fehérbor, 1 dl húsleves.

  • Sajtos karfiol

    Nagy fej karfiolt rózsáira bontunk, és egy leveskockával háromnegyedig megfõzzük. Lecsepegtetve, rózsáival felfelé kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tûzálló tálba tesszük.

  • Gyümölcsös háromszög

    Hozzávalók: 20 dkg méz, 45 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 3 tojás, 5 dkg dió, 5 dkg mazsola, 10 dkg kandírozott gyümölcs, 1 csomag sütõpor, amennyi tejet felvesz, összesen 1 kiskanál ánizs, fahéj, szegfûszeg, barackdzsem, fél gr citrom reszelt héja.

  • Zöldborsós csirkemellragu

    Hozzávalók: kb. 50 dkg csirkemell, 30 dkg borsó, liszt, tejföl, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, só, fehérbors.