rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Rakott tök

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Rakott tökA tököt meghámozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy jénai tálat olívaolajjal kikenünk, és meghintjük zsemlemorzsával. Az aljára beleteszünk egy sor tököt, megsózzuk és egyenletesen elosztjuk rajta a kis darabokra vágott füstölt sajtot. Meghintjük zsemlemorzsával és rátesszük a következő réteg tököt. Sózzuk, majd a hagymát -vékony karikákra vágva-szétterítjük rajta. Újabb adag zsemlemorzsa következik. A tejfölt elkeverjük az egész tojásokkal és az apróra vágott kaporral. Ezt a keveréket rálocsoljuk a már összerakott tökre.

    A tetejére újabb réteg tököt teszünk, meghintjük zsemlemorzsával. A tetejére kevés olívaolajat locsolunk és közepesen meleg sütőben, 180 C-on kb. 30 perc alatt megsütjük. Ekkor kivesszük a sütőből és beborítjuk mozzarellával. Visszatesszük még pár percre, míg szépen megpirul. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 1 db közepes zsenge tök
    - 10 dkg füstölt sajt
    - 10 dkg pizza mozzarella
    - 2 db tojás
    - 1 kis doboz tejföl
    - 1 közepes fej lilahagyma
    - 1 kis csokor kapor
    - só
    - zsemlemorzsa
    - olívaolaj


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kapros ínyenc burgonyaleves

    Hozzávalók: 2 db tyúkhúsleves-kocka, kapor (szárított is lehet), pirospaprika, só, olaj, 50 dkg burgonya, 1 fehérpaprika, 1 kis fej vöröshagyma, 1 pici paradicsom (lehet sûrített is), 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 1 sárgarépa, pici õrölt kömény, pici liszt a berántáshoz.

  • Ördögpirula

    ÖrdögpirulaA vizet a vajjal , sóval, 1 dkg cukorral főzzük. Ha forr, a lisztet folytonos kavarással belefőzzük, és addig keverjük míg az edénytől elválik. Levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. 4 egész tojást és 2 tojás sárgáját egyenként belekeverünk, egyenként 4-5 perces keveréssel. A tepsit vékonyan kizsírozzuk, és a masszát fél cm vastagságúra elkenjük. A diót 10 dkg cukorral és a rummal összekeverjük, és a 40 szem kimagozott meggyet ezzel megtöltjük. Az így megtöltött meggyszemeket egymástól olyan távolságra rakjuk a tésztára, hogy kockára vagdosva gombóccá lehessen alakítani.

  • Gesztenyével töltött pulyka

    Hozzávalók: 1 pulyka, 1 kg gesztenye, 50 dkg darált sertéshús, 30 dkg füstölt szalonna, 20 dkg zsír, 10 dkg vaj, 3 db zsemle, 3 db tojás, õrölt bors, szerecsendió, só.

  • Örmény köménymagleves

    Hozzávalók: 10 dkg füstölt sonka, 2 tojás, köménymag, 1 evõkanál liszt, só, bors, pirospaprika.

  • Stíriai metélt

    Hozzávalók:

    A tésztához: 35 dkg áttört tehéntúró, 12 dkg liszt, 2 egész tojás, 4 dkg porcukor, fél dl tejföl, csipetnyi só;

    A krémhez: 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 5 dkg porcukor, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 3 tojás, 10 dkg mazsola;

    A tetejére vaníliás porcukor, csipetnyi só, a tepsi kikenéséhez 2 dkg vaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa;

  • Bácskai füstölt spagetti parasztosan

    A spagettit a szokásos módon megfõzöm, meleg vízzel leöblítem és a fele tejföllel összekeverem. Melegen tartom.

  • Töltött burgonyafánk

    Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 10 dkg margarin, 30 dkg fõtt, áttört burgonya, fél dl tej, 1 dkg élesztõ, 2 db egész tojás, 1 doboz sprotni (füstölt apró szardínia), só és törött fekete bors ízlés szerint, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál citromlé, 1 mokkáskanál citromhéj, a bundázáshoz liszt, tojás, tej, zsemlemorzsa;

  • Diós kifli

    Diós kifliA szobahőmérsékletű margarint morzsoljuk el a porcukorral, adjuk hozzá a darált diót, majd a lisztet, és jól dolgozzuk össze. Nyújtsunk belőle hosszú rudakat, vágjuk őket kb. 7 cm-es darabokra, egy kicsit sodorjuk meg, és formázzuk patkó alakúra. Sütőpapíros tepsin, előmelegített sütőben kb. 10-15 percig ( sütőtől függ ) süssük világosra. Nagyon vigyázzunk nehogy túlsüssük, mert akkor száraz lesz. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Lehet különböző formákra is szaggatni. Mivel nincsen benne tojás, így sokáig eláll.

  • Bajor tojásmártás

    Hozzávalók: 4 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 4 dkg liszt, 4 dkg vaj, 2 evõkanál borecet, só.

  • Tonhalas pillangótészta (Farfalle al tonno)

    Hozzávalók: Fél kiló pillangótészta (farfalle), 6 articsókaszív (konzerv), 3 dkg kapribogyó, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 10 dkg tonhalkonzerv, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl húsleves, 5 ek olaj, só, bors.

  • Gombakrémleves

    GombakrémlevesA gombát tisztítjuk, felszeleteljük. A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a gombát, hozzáadunk 2 csipet sót és közepes tűzön aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt hagymát, további öt percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel és két percig, folyamatos kevergetés mellett tovább pirítjuk. Beledobjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet. Hozzáöntjük az alaplét. Lassú tűzön főzzük kb. 60 percen át. Botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és ha nagyon sűrűnek találjuk, egy kevés forralt vízzel hígítjuk. Frissen őrölt borssal, ha szükséges, sóval ízesítjük.

  • Áfonyás máktorta

    Hozzávalók:
    3 tojás, 15 dkg cukor, 20 dkg liszt, 20 dkg darált mák, 1 csomag sütõpor, 6 dl tejszín, 2 csomag habfixáló, 15 dkg áfonyalekvár, 10 dkg áfonya, 5 dkg vágott mandula;

  • Sajtleves

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 6 dkg liszt, fél liter tej, 15 dkg reszelt sajt, 2 kifli, szerecsendió, fehér bors, só.

  • Rák-leves

    A rák tisztítás módját nem mindenki ismeri, sõt félnek is tõle, pedig könnyen ellehet vele bánni a következõ módon: a rákot bal kezünkbe fogjuk és a két ollóját jól összeszorítjuk, a bajuszos felét tenyerünk felé fordítva, a farkát meg kifelé; a farkának középsõ úszószárnyát jobbra-balra megcsavarjuk és csendesen kihúzzuk azt a kis vékony, fekete fonalforma belét, mely végigfut a farkán.

  • Házi croissant

    Házi croissantA hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztunk, majd hűtőbe tesszük 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágjuk, gömbölyítjük őket, majd mindet kinyújtjuk jó vékonyra, kör alakúra. A hideg vajat sajtreszelőn lereszeljük és körülbelül 7 egyenlő kupacra osztjuk. Az első kinyújtott lapra szórunk egy adagot, rátesszük a következő lapot, erre jött megint vaj, megint lap, így tovább, míg el nem fogy. (A legutolsó lap tetejére nem kell vaj.) Ezután a tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, majd 16 cikkre vágtjuk (lehet 20 is, akkor kisebb kiflik lesznek).

  • Egyszerû tejfölös pogácsa

    Langyos tejben 2 dkg élesztõt 2 dkg cukorral felfuttatunk. 50 dkg lisztet 10 dkg zsírral jól elmorzsolunk.

  • Sertéscsíkok ananásszal

    Sertéscsíkok ananásszalA húst felvágjuk 5 cm-es vékony csíkokra. A pácot elkeverjük és hozzáadjuk a hús csíkokat. A pácban tartjuk addig, amíg előkészítjük a sütéshez szükséges hozzávalókat. A wokot felmelegítjük. Amikor forró, hozzáadjuk a mogyoróolajat. Amikor kissé füstöl az olaj, hozzáadjuk a fokhagymát és néhány másodpercig aranysárgára pirítjuk. Leszűrjük a húscsíkokról a pácot, majd a wokban 3 percig kevergetés közben átsütjük. Hozzáadjuk az ananász darabokat, a koriandert, szójaszószt és a cukrot, majd tovább sütjük 3 percig. Áttöltjük egy tálba, korianderrel díszítjük, melegen tálaljuk.

  • Bakonyi metélt

    Hozzávalók:

    - 25 dkg széles metélt
    - 2 dl tejföl
    - 5 dkg gomba
    - 10 dkg füstölt szalonna
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 1 csokor petrezselyemzöld
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 csapott evõkanál édes, piros fûszerpaprika
    - 1 mokkáskanál törött fekete bors
    - ízlés szerint só

  • Báránycomb pékné módra

    Hozzávalók: 1 báránycomb, 1 kg burgonya, 2 nagy fej hagyma, 1 dl olaj.

  • Csokoládé kifli

    Hozzávalók: 25 deka liszt, 12 deka vaj, 4 sárgája, kevés cukor, kis s6 és 2 deka élesztõbõl készített kovászból nem nagyon kemény tésztát készítünk.